Condemnat a un any de presó ferma per furts continuats a l’habitació d’un hotel

L’home, enxampat amb una aplicació que el va gravar quan accedia a l’estança, admetia haver-hi entrat, però nega que agafés diners; només volia marihuana per “calmar l’ansietat”

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Voler aconseguir marihuana (almenys això és el que va assegurar durant el judici) li ha costat molt car. Com a mínim un any ferm de presó. En realitat, dos, però el segon serà commutat per l’expulsió del país. És la pena que el Tribunal de Corts ha imposat a un home de nacionalitat argentina que va ser denunciat per entrar a una altra habitació de l’hotel de Sant Julià on s’allotjava amb la seva família i agafar diners de les carteres dels seus inquilins.

L’home va ser detingut el juliol. Des de llavors, es troba intern a la Comella, acusat d’un delicte de furt en casa habitada. Bé, en aquest cas, en habitació d’hotel habitada, més concretament, al Coprínceps de Sant Julià de Lòria. El judici es va fer ara fa unes setmanes. Durant el mateix la prova clau va ser el vídeo gravat per les víctimes de l’acció delictiva.

Una imatge de la façana de l'hotel.

Relacionat

Lladre ‘per necessitat’ en habitacions alienes

Feia dies que veien que els anava faltant dines de les seves carteres. Quantitats relativament petites però de forma contínua. Fins i tot sospitaven del company d’habitació. Fins que van decidir fer una prova: van instal·lar una aplicació al mòbil que gravaria l’estança si algú hi accedia. I van acabar el processat ‘in fraganti’. Un cop el van tenir gravat es va fer la pertinent denúncia davant el cos de policia, que va procedir a la detenció.

En el judici, l’home va acabar admetent l’accés il·lícit a l’altra habitació. Negava, però, haver agafat diners. El seu objectiu, segons va afirmar, era buscar marihuana per “calmar la meva ansietat”. Li produïa el fet d’estar esperant la documentació que li havia de permetre regularitzar la seva situació a Andorra i, per tant, poder trobar treball.

Els fets van passar a l'hotel Coprínceps.

Relacionat

“Jo només volia calmar la meva ansietat”

La realitat, però, és que els dos ocupants de l’altra habitació van trobar a faltar diners. Entre tots dos, uns 700 euros. Per això, la fiscalia demanava una pena de dos anys de presó perquè el considerava responsable d’un delicte continuat de furt en casa habitada. En canvi, la defensa només admetia la violació de domicili i reclamava que la pena fos només d’un any, del qual ferma la part ja completa.

Ara, el Tribunal de Corts ha donat a conèixer la sentència. I el considera culpable del furt. Per això, se li ha imposat una pena de dos anys, el segon dels quals quedaria commutat per l’expulsió temporal -durant sis anys- del país. Per tant, això implica que encara haurà de passar un temps a la Comella i, quan sortir, se’l farà fora del Principat. La defensa ja ha avançat la voluntat de presentar un recurs d’apel·lació.

Comentaris

Trending