Lladre ‘per necessitat’ en habitacions alienes

La policia deté un home en un hotel-pensió de Sant Julià de qui se sospita que començava a adoptar com a ‘modus vivendi’ el fet de colar-se en cambres d’altres estadants i agafar allò que considerava d’interès

Durant molts anys, l’hotel Coprínceps de Sant Julià ha estat tancat. Més recentment, es va reactivar com una mena de residència de tercera fila per acollir jugadors d’alguns dels clubs de futbol del país. Ara, sembla, funciona com a pensió. Potser, una mica i salvant les distàncies, com a contenidor de persones que no saben massa on anar. Ara bé, que els robin les pertinences sí que tenen clar què és. I si escau, ho denuncien. Fins al punt que un dels estadants ha acabat detingut per colar-se en habitacions alienes -suposadament- i pispar-ne el que podia.

El detonador de l’arrest, que es va produir la matinada de dimarts, hauria estat el fet que l’home, d’uns cinquanta anys, sense ofici ni benefici ni la situació regularitzada al Principat -i aparentment estant-se a l’hotel en qüestió amb la dona i un fill-, va passar d’un balcó a un altre per entrar a l’habitació adjacent. Els balcons estan separats poc més que per una mampara. I malgrat que l’‘operació’ era arriscada -no deixava de fer-se per la part exterior de la façana, donant al carrer, a l’avinguda Verge de Canòlich- no arribava al nivell d’un ‘balconing’.

En fi, que feia dies que a la pensió-hotel hi havia gent que tenia la mosca rere l’orella perquè desapareixien coses d’algunes habitacions (hi fan estada des de futbolistes, encara, a ciutadans que hi viuen de manera permanent a mode de pensió a alguns pocs turistes). I hi hauria qui s’hauria dedicat a gravar amb el mòbil el suposat sospitós. Després de l’operació de traspàs de balcó a balcó, la situació hauria anat a més i amb el descriptiu donat a la policia i les gravacions realitzades s’hauria arribat a la conclusió de qui era el presumpte autor de les intromissions il·legítimes en habitacions alienes. I s’ha procedit a la seva detenció.

L’home, que suposadament passa juntament amb la seva família per una situació econòmica delicada, hauria negat els fets. Vaja, que no hauria admès haver robat diners ni altres pertinences. Ja no de diverses habitacions de l’hotel que es pressuposa sinó ni tan sols en l’habitació respecte de la qual no hi ha dubte que s’hauria colat -tot i no enganxar-lo in fraganti- a través del balcó. L’únic que hauria reconegut el detingut és que davant d’una situació d’angoixa, va accedir a la cambra adjacent per pispar un parell de porros i fer-se passar els nervis. El ‘balconing’ era de més a més. Pura adrenalina, vaja.

Comentaris

Trending