Absolen un conductor de bus que va colpejar un escolar quan sortia de la parada

L’estudiant va posar-se davant el vehicle perquè hi volia pujar i el Tribunal de Corts entén que el xofer no el va veure perquè estava en un angle mort i dos amics de la víctima l’estaven distraient i increpant perquè no el volia esperar

Els fets van tenir lloc a la parada de la Margineda.
Els fets van tenir lloc a la parada de la Margineda.

El Tribunal de Corts ha absolt el conductor d’un autobús a qui es va processar per un incident mantingut amb un escolar. El menor hauria rebut un cop quan va posar-se davant el vehicle per intentar que aquest no sortís de la parada i, d’aquesta forma, poder pujar-hi. Durant el judici, el ministeri fiscal va optar per retirar l’acusació, ja que considerava que no estava demostrat que hagués vist el noi quan va arrencar per iniciar la marxa.

Els fets es remunten al gener del 2019 i van tenir lloc a la parada de la Margineda. El vehicle efectuava el recorregut cap el Pas de la Casa i el xofer tenia intenció d’iniciar la ruta quan dos dels estudiants que ja havien pujat li van demanar que esperés un tercer escolar que arribava amb retard. El conductor no volia fer-ho i va engegar tot i els retrets, convertits en discussió, dels dos alumnes.

En el judici la fiscalia va retirar l’acusació vistes les versions contradictòries dels amics de la víctima i del mateix conductor

En aquell moment, el menor en qüestió va arribar al costat del vehicle, ja en marxa, i per intentar que parés es va situar a la cantonada de davant, fet que va provocar que fos colpejat. A conseqüència de l’acció, a banda del dany físic, també es va trencar el telèfon mòbil del noi.

Arran dels fets, el conductor va ser processat per la justícia. Inicialment, s’entenia que era responsable de les contravencions penals de maltractament lleus -pel cop rebut per l’alumne- i de danys dolosos -pel trencament del mòbil-. El cas, per tant, va acabar arribant fins al judici oral.

En aquest, però, la fiscalia va acabar retirant la petició de pena. I és que en la vista oral van haver-hi “contradiccions en les versions d’uns i altres intervinents”. Principalment, el ministeri públic va considerar que el conductor no va poder veure en cap moment l’alumne colpejat, ja que aquest es trobava en un angle mort de visió i, a més, influïa que els seus amics l’estaven “distraient i increpant”. Al seu entendre, això evidencia “la inexistència de cap tipus de dol en el comportament vial de l’encausat”.

En la sentencia el Tribunal de Corts recorda que, segons l’ordenament jurídic, la retirada de l’acusació per part del fiscal, quan no hi ha cap altra part que demani pena, suposa l’absolució del processat. A banda, considera que no ha quedat acreditat que “hagués donat amb l’autobús algun cop voluntàriament a l’estudiant, aleshores menor d’edat”. De fet, “ni tan sols ha quedat provat que l’hagués vist”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending