Tres detinguts i un pis d'Encamp que servia de 'fàbrica' de dosis desmantellat en una operació antidroga

Comentaris

Tres detinguts i un pis d\'Encamp que servia de \'fàbrica\' de dosis desmantellat en una operació antidroga
Tres detinguts i un pis d\'Encamp que servia de \'fàbrica\' de dosis desmantellat en una operació antidroga

Un pis d’Encamp servia de ‘fàbrica’ i magatzem de dosis de marihuana destinada a un públic jove, inclosos menors d’edat. La policia ha detingut els darrers dies tres nois andorrans de 21 i 22 anys acusats de ser els responsables de l’elaboració, distribució i venda de la ‘droga tova’ i ha comissat poc més de dos quilos de ‘maria’. 

L’alt ritme de vida dels arrestats, dels quals no es coneixia una activitat laboral sòlida, i el fet que dos d’ells viuen en domicilis propers a centres educatius i rebien amb freqüència la visita d’escolars va fer sospitar els especialistes policials en la lluita contra el tràfic d’estupefaents.

La policia també ha recuperat diversos instruments relacionats amb la preparació de la droga i en els escorcolls domiciliaris que s’han fet s’han trobat uns tres mil euros en metàl·lic que serien producte de la venda de les dosis, que es preparaven en bosses de 5, 10, 25 i 50 grams. Els investigadors han establert, també, que una vegada per setmana s’introduïen al país en fardells entre un i dos quilos de marihuana que anaven directament al pis d’Encamp propietat d’un dels detinguts. 

En aquell immoble no s’hi feia vida. S’utilitzava estrictament com a punt d’elaboració i emmagatzematge de les dosis que posteriorment es venien en el domicili d’un altre dels detinguts, en aquest cas a Andorra la Vella. Just davant d’aquest domicili hi vivia el tercer, que rebia els diners procedents de les vendes.

Tots tres arrestats, per tant, jugaven un rol ben definit en el marc d’un grup que els investigadors no descarten que fos més ampli i, per tant, mantenen l’operació, batejada amb el nom de ‘Paradís’, oberta i sense descartar noves detencions. Tots tres fanfarronejaven amb el seu nivell de vida, fent ostentació amb freqüència d’objectes de valor o roba de marques d’alta gamma.

La marihuana decomissada té, segons la policia, un preu de mercat superior als 12.000 euros, tot i que una vegada al carrer, aquest hagués estat molt superior, ja que part de la mateixa era revenuda en minidosis, destinades casi en la seva totalitat al consum per part de joves adolescents i menors d'edat. En el marc de l’operació, a banda de les tres detencions, s'ha procedit al control i identificació de més implicats que no han estat detinguts.

Comentaris

Trending