Tres consellers i un exconseller com a ‘aspirants’ a company de ball de Marsol

Alain Cabanes i Astrié parteixen amb avantatge per ser el número 2 de l’actual cònsol en les properes comunals, tot i que si hi ha pacte amb els liberals també apareixen els noms de Pintos i Josep Maria Cabanes

-
-
Fins a quatre noms, com a mínim, apareixen, en les travesses de candidat a candidat a acompanyant de Conxita Marsol en la llista demòcrata per a les properes eleccions comunals. Quatre noms -tres consellers actuals i un exconseller- sempre que hi hagi un pacte entre demòcrates i liberals. En tot cas, aquest debat no l’afrontarà el comitè parroquial d’Andorra la Vella fins després de Meritxell.

Ja abans que accedís a la consellera de Joventut, Participació Ciutadana i Esports, el principal favorit per ser el número 2 de Marsol era Alain Cabanes. La relació entre l’actual cònsol menor i qui llavors era el segon cònsol, Marc Pons, mai no va ser prou fluïda i ja era clar que Pons no repetiria. L’arribada dels comicis generals va possibilitar la sortida de qui avui és el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana tot i perdre les eleccions el 7-A.

Cabanes continua estant molt ben situat tot i que el treball del dia a dia ara ja a casa comuna i des d’una òptica política, no ja d’empleat, hauria fet aflorar algun que altre xoc. Res insalvable. El ‘tapat’ però no gaire podria ser David Astrié. També conseller. En aquest cas de Medi Ambient i Innovació i una de les cares més visibles i accessibles de l’actual majoria demòcrata. Marsol n’és conscient -de la vàlua professional i mediàtica- i es reserva aquest enginyer industrial ara cap del departament de serveis públics del comú d’Ordino com un as a la màniga. 

Els comitè parroquial demòcrata d'Andorra la Vella debatrà després de Meritxell si li convé o no una aliança amb els liberals, que aquests és clar que volen

Però no és clar que els demòcrates concorrin en solitari a les eleccions comunals del desembre. La decisió no està presa. Els taronges ho han de debatre el setembre. Els liberals tenen clares les necessitats o voluntats, i saben que poca cosa tenen a fer en solitari allí on vagin. Per tant, la seva prioritat és forçar llistes conjuntes amb DA, malgrat que els actuals dirigents liberals governamentals, que controlen també el partit, no tibaran la corda més del que toqui per no trencar-la.

No obstant això, ja hi ha persones de l’entorn liberal que estarien disposades a optar a ser companya de ball de Marsol. Qui més ho hauria evidenciat seria l’actual conseller de la minoria Víctor Pintos. És un dels membres del comitè parroquial de la capital que de seguida es va posicionar a favor del pacte de Govern entre demòcrates i liberals fins al punt que després de tot plegat i en el marc de la renovació estatutària dels comitès locals va assumir la presidència del grup. Malgrat que hi ha hagut una relació més que respectuosa amb l’actual cònsol, Pintos no acabaria ser ben vist per la pròpia cònsol per fer-hi tàndem.

Un altre nom que podria saltar a l’arena des de l’entorn liberal és l’actual president de la Federació de Caça i Pesca i alt executiu bancari, Josep Maria Cabanes. Ha format part de múltiples candidatures que esperaven assolir el comandament del comú d’Andorra la Vella i que sempre van sortir derrotades. Tot i això, Cabanes ja sap què és exercir de conseller comunal, això sí, a la minoria. Ara, a tocar de la finalització de la seva carrera professional al sector financer, veuria de bon ull tornar a la primera línia política. I fer-ho com a eventual cònsol menor, asseguren les fonts, el satisfaria d’allò més.

Cert és que tot i que restin menys de quatre mesos per a la cita amb les urnes, la tradicional ‘tranquil·litat’ andorrana fa que encara resti molt temps. També és veritat que hi ha altres persones, fins i tot de la majoria demòcrata, que voldrien aspirar a llocs d’honor en la propera candidatura. Però és difícil que segueixin. O que segueixin tan amunt com alguns pretendrien. No es preveu, almenys ara per ara, que l’actual cònsol menor, Miquel Canturri, repeteixi.

Comentaris (4)

Trending