Treballadors de diferents sectors denuncien un continu degoteig d’acomiadaments

Hi ha neguit entre els temporers del país sobre la seva situació laboral, atès que han acabat abans d’hora la feina hivernal i la d’estiu potser ja no la podran iniciar

Algunes pintades han començat a aparèixer evidenciant el malestar que la crisi sanitària està causant a d'altres nivells.
Algunes pintades han començat a aparèixer evidenciant el malestar que la crisi sanitària està causant a d'altres nivells.
Treballadors de diferents sectors denuncien un degoteig continu d’acomiadaments justificats per la davallada d’activitat d’aquests darrers dies. Normalment, les justificacions només són donades verbalment. La situació laboral s’està complicant també per als temporers, no només els forans, que molts tenen l’inconvenient de no poder tornar als seus països d’origen, sinó ciutadans del país que han acabat abans d’hora la seva feina hivernal i ara per ara difícilment poden pensar en la seva ocupació d’estiu.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha reconegut ser conscients de situacions d’acomiadaments, tot i assegurar que hores d’ara no es pot xifrar. El responsable ministerial tan sols ha recordat que les mesures econòmiques que s’adoptaran en la llei òmnibus que s’està preparant aniran “condicionades a la responsabilitat social” que hagin mostrat durant la situació de crisi.

L’Altaveu ha pogut constatar acomiadaments, per exemple, en el món del transport de viatgers -una empresa andorrana amb forta participació espanyola- i també diverses baixes en establiments del món de l’hostaleria i la restauració. En molts casos aprofiten el fet que alguns d’aquests operaris, pel motiu que fos, no arribés al mes del període de prova per liquidar-lo. No fan constar casuística concreta per escrit.

Jover ha continuat sense donar més detalls de les mesures econòmiques que s’estan acabant d’ultimar per ser tramitades cap al Consell General i tramitar-les per la via de l’extrema urgència. Aquest procés es pot donar aquest mateix cap de setmana o dilluns a tot estirar. El ministre portaveu ha assegurat, però, que la llei òmnibus “és un instrument” però que també n’hi ha d’altres a través dels decrets que es van aprovant.

El ministre portaveu també s'ha referit a la situació dels temporers sud-americans i els passos que s'estan fent per accelerar la seva partida si ho volen. En aquest sentit, ha explicat que s'ha habilitat un espai concret dins la pàgina web oficial del Govern per poder registrar-se i ha recordat que s'ha de treballar amb celeritat atès que tan Xile com Uruguai han decidit tancar l'espai aeri a partir del 21 de març i Colòmbia ho farà el dia 23.

 

Comentaris (3)

Trending