Els usuaris de la línia L1 de bus reclamen la recuperació de la parada de la Rotonda

La concessionària del trajecte i del Bus Exprés, el grup Nadal-Julià, ha encarregat una enquesta sobre satisfacció del servei entre els clients que també demanen més freqüència de pas

Un vehicle del Bus Exprés a la parada del carrer de la Unió.
Un vehicle del Bus Exprés a la parada del carrer de la Unió. NADAL-JULIÀ

La recuperació de la parada de la Rotonda d’Andorra la Vella és la demanda més repetida entre les fetes per els 427 usuaris que van respondre l’enquesta de satisfacció de les línies L1 i Bus Exprés de transport públic d’Andorra, encarregada per Nadal-Julià, que és la concessionària dels serveis. La consulta es va fer entre el 14 i el 25 de setembre. També es reclamava llavors una major freqüència de pas.

Gairebé tres de cada quatre viatgers (71,29%) que van respondre l’enquesta demanen que es recuperi la parada. Alguns asseguren que troben “absurda” la volta que els autobusos fan de baixada: els vehicles s’aturen a prop de La Poste, en sentit ascendent, i han de pujar fins al Pont de París per tornar a baixar. Els motius pels quals volen que torni la parada de la Rotonda són perquè és cèntrica (esmenten aquesta raó el 62,12% dels que han dit que volien recuperar la parada) o que és propera a la CASS. Un 32% ho volen per altre motius, entre els quals hi ha també la proximitat dels Correus espanyols i de La Poste o el fet que la volta allarga la durada del trajecte.

El canvi de recorregut de l’avinguda Tarragona a la Meritxell és valorat positivament per la majoria dels usuaris (61,59%), molts dels quals tenen com a punt de partida o destinació llocs situats prop d’aquesta via (van al o venen del centre històric d’Andorra la Vella, en general)

Una altra preocupació molt repetida és la baixa freqüència de pas dels autobusos. Aquest aspecte ja va quedar resolt a finals del mes de setembre després de la reunió de les companyies de transport de passatgers amb el Servei de Transport, depenent del ministeri de Presidència, Economia i Empresa.

D’altra banda, el canvi de recorregut de l’avinguda Tarragona a la Meritxell és valorat positivament per la majoria dels usuaris (61,59%), molts dels quals tenen com a punt de partida o destinació llocs situats prop d’aquesta via (van al o venen del centre històric d’Andorra la Vella, en general). Però també són apreciables els percentatges d’usuaris que no manifesten opinió al respecte (21,78%), per només un 11,48 % els que hi estan en contra.

En general, pràcticament tres de cada quatre viatgers (74,71%) estan satisfets amb el servei ofert a la L1 i al Bus Exprés, mentre que el 17,80% no (el 7,49% restant no opina). D’altra banda, un altíssim percentatge d’enquestats (81,26%) valoren positivament l’atenció del conductor (4 o 5 estrelles sobre 5), un 16,16% li posa un aprovat (3 estrelles) i només un 2,57% el suspèn (amb 1 o 2 estrelles).

La majoria dels usuaris de la Línia 1 i el Bus Exprés també consideren que les mesures de prevenció aplicades per a la Covid-19 fan del transport públic un mitjà segur. Ho creuen el 65,88%, mentre que una quarta part, el 25,41% opinen el contrari. Un 8,71% s’abstenen d’opinar sobre la qüestió.

Comentaris (1)

Trending