Transports admet que malgrat acostar posicions hi ha molta discrepància amb les companyies de busos

Gallardo assegura que hi ha diferències en relació amb la metodologia a aplicar per compensar la rebaixa de tarifes i que tampoc hi ha acord sobre el període que s’ha de tenir en compte

Jordi Gallardo durant les declaracions posteriors a la firma del conveni amb els comuns d'Andorra la Vella i Ordino.
Jordi Gallardo durant les declaracions posteriors a la firma del conveni amb els comuns d'Andorra la Vella i Ordino. Toni Solanelles

Encara que la distància entre l’administració i les companyies (Coopalsa i Nadal) s’ha escurçat, les discrepàncies en relació amb la compensació per la rebaixa de les tarifes es mantenen. I de quina manera. Les empreses han rebut aquest matí la darrera proposta, avançada divendres passat. I han d’acabar de fer números per veure quina possibilitat d’acord, encara que si es tenen en compte les paraules del ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, i tot i la suposada bona voluntat del Govern, l’entesa és complicada.

Gallardo ha vingut a explicar que “la nova metodologia” per al càlcul proposada per l’administració suposaria un increment de la compensació pública, però sense arribar ni molt menys al que pretenen o pensaven les companyies. El titular ministerial ha refusat posar xifres sobre la taula atès que, ha dit, formen part “de la negociació interna”. Però ha reconegut que hi ha diferències tant en la fórmula com en el període que s’ha de tenir en compte a l’hora de fer els càlculs.

Gallardo ha reconegut que la situació “no és agradable per ningú”, però que des de l’administració “s’està fent el màxim esforç” i s’espera el mateix dels concessionaris

Per al responsable màxim del departament de Transports, hi ha “voluntat” d’arribar a una entesa però també hi ha “disparitat de criteris”. I després de fer arribar la darrera proposta, ha assegurat Gallardo, l’administració “no es pot moure ni un mil·límetre més” atès que el que s’ha ofert no només té l’aval dels tècnics de Transports sinó que també el té, especialment, del gabinet jurídic i d’intervenció, que han analitzat de manera molt detallada el contracte de concessió inicial i les xifres en aquell context s’emmarquen i que és del que parteix qualsevol compensació.

Gallardo ha reconegut que la situació “no és agradable per ningú”, però que des de l’administració “s’està fent el màxim esforç” i s’espera el mateix dels concessionaris. El que sí que ha deixat clar el ministre és que sigui quina sigui la quantitat final amb la qual es compensarà les companyies per la reducció de les tarifes aplicada des del setembre, els emoluments que s’abonin no seran millorats amb cap interès per una suposada demora en la compensació. En aquest sentit, el ministre ha vingut a dir que si no s’ha pagat abans no és per culpa de l’administració.

Busos aparcats a l'Estació Nacional.

Relacionat

Una comissió trilateral decidirà com compensar les companyies de busos per la davallada tarifària

El titular d’Economia ha explicat en relació a aquesta mena de crèdit fiscal que estan facilitant les companyies al Govern que al seu dia l’administració ja va proposar a les companyies que presentessin les factures i que se’ls pagaria en funció d’aquestes, tot deixant clar que “el fet de cobrar qualsevol quantitat no suposava renunciar a reclamar qualsevol cosa posteriorment”. Però segons Gallardo, que ha afirmat que el Govern no volia que les empreses veiessin limitada la seva capacitat de maniobra econòmica per la compensació indeguda, les concessionàries no hi haurien estat d’acord.

Comentaris (7)

Trending