El PS dubta que les noves mesures per al transport públic siguin suficients

El president socialdemòcrata ha lamentat, a més, “la imatge del país que s’està donant” amb la situació i l’allau de temporers i immigrants que estan arribant a Andorra

Pere Baró i Pere López durant la compareixença
Pere Baró i Pere López durant la compareixença

El Partit Socialdemòcrata (PS) s’ha pronunciat sobre les accions que ha anunciat aquest dimecres el Govern per tal de solucionar, en certa manera, la problemàtica del transport públic que s’ha complicat encara més els darrers dies. Concretament, dubten que siguin suficients i, sobretot, remarquen que les mesures empreses anteriorment no han funcionat com deurien. D’altra banda, s’ha mencionat l’arribada massiva de temporers i immigrants les últimes setmanes i s’ha lamentat “la imatge del país que s’està donant”.

L’augment de freqüències i la inclusió de nou de la línia 3 no sembla suficient solució per al PS. “Són mesures que són transitòries i caldrà veure si funcionen”, ha assenyalat el secretari d’organització, Pere Baró, “si funcionen igual que ara, es tindrà un problema”. En aquest sentit, s’ha fet referència a les decisions que es va prendre sobre la gratuïtat dels autobusos, que s’ha assenyalat que “el caos transitori no s’ha solucionat”. El president de la formació, Pere López, ha afirmat que “és una política que ha fracassat de forma notòria”. Així mateix, i sobre l’explicació de la mala gestió per part de les concessionàries, Baró ha assenyalat que “fa molt de temps que se sap que manquen persones”.

Tot i que no s’ha donat una alternativa o una proposta per part del PS, s’ha afirmat que per a apostar pel transport públic “no únicament s’ha d’invertir”. Si no que, segons Baró, “s’ha de gestionar una vegada s’ha fet una inversió tan important com l’última”. En tot moment s’ha remarcat que s’estava a favor de la gratuïtat del transport públic, però que no s’ha reaccionat de cap manera i no s’ha sabut actuar amb els problemes que han sorgit després. “No saben posar solucions de la manera més ràpida possible”, ha afirmat Baró.

Un bus de la recuperada L3 ja circulant per Prat de la Creu.

Relacionat

Expedients i auditories a les companyies de bus mentre que es reforça les línies a la vall d’Orient

Dins de les possibles solucions, tot i que sense cap concreció, s’ha nomenat la manca de carrils preferents, “que dificulta molt el compliment dels horaris”, ha remarcat López. Així mateix, Baró ha assegurat que “el problema és bastant transversal”. Sobretot, pel que fa a les freqüències i les hores en les quals el servei està actiu. “Estem en un país de comerç on hi ha gent que acaba tard o comença aviat i no tenen la possibilitat de fer servir el bus”, ha explicat, “nosaltres rebem moltes queixes”.

Relacionat amb els temporers, d’una banda, s’ha assenyalat que el cap de setmana del 6 de desembre serà “la prova de foc”, segons Baró. Es tracta del moment on arriben tots els treballadors que falten i, a més, es tindrà una gran afluència de turistes pel pont de la Puríssima. En aquest sentit, López ha recordat que es demanarà la compareixença del ministre d’Economia, Jordi Gallardo, i del ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, per tal de donar explicacions sobre l’allau d’immigrants que ha arribat al país. Ha assenyalat que “hem de lamentar la imatge que s’està donant com a país, i la situació en què es troben moltes de les persones que arriben amb les millors de les intencions per poder treballar”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending