Així ho ha comentat el ministre portaveu, Guillem Casal, preguntat sobre la qüestió. En aquest sentit, ha volgut recordar que l’executiu en aquest afer hi és “com a perceptor” del servei i, en aquest punt, sí que ha remarcat que “hi estem per garantir que es faci de la millor forma possible i atenent el contracte de la concessió”. A la vegada, ha remarcat que “fins a prova del contrari, el laude és d’obligat compliment”.
Casal no ha entrat a valorar la decisió de Coopalsa de recórrer a la Justícia. En tot cas, ha apuntat que “ens consta que la concessionària, malgrat els passos judicials que ha donat, està disposat a respectar el laude”. I, a partir d’aquí, ha obert la porta a analitzar possibles noves aplicacions si l’aplicació dels horaris fixada en la resolució afecta econòmicament l’equilibri de la concessió, tal com assegura l’empresa. “Haurem de mirar el que marca el plec de bases del concurs i el que marca el contracte i analitzar jurídicament si això implica algun esforç més per part de l’administració”, ha comentat.
Això, però, no es farà ara. En tot cas, més endavant. I no abans que hi hagi resolució judicial arran de l’acció presentada per Coopalsa. “L’empresa ha decidit emprendre aquest camí i ja li dirimirà qui li pertoqui”, ha comentat. Per tant, la situació “s’analitzarà al final del procés”. I, fins llavors, “estem per vetllar que el servei públic es compleixi”.
També ha volgut remarcar que, si arriba aquesta anàlisi, en cap cas anirà més enllà del que marca el contracte. “Ajudarem o complementarem allò que marqui la concessió, però no donarem més o menys en funció del que vulguem nosaltres o l’empresa; hi ha unes regles de joc a respectar, amb un concurs públic que ells van guanyar i tot s’haurà de fer segons el que estigui marcat”, ha manifestat Casal.
Comentaris (2)