El pagament de les compensacions pot complicar l’acord per posar més freqüències de bus el setembre

L'abonament gratuït ha fet augmentar l'ús del transport públic però la negociació del Govern amb les companyies serà complicada si aquestes no han rebut els diners ja que se'ls demanarà més vehicles i personal

Comentaris

Un bus de la L6 en sentit Ordino aquest dimarts.
Un bus de la L6 en sentit Ordino aquest dimarts. TONI SOLANELLES

El Govern i les companyies de bus s'asseuran a finals d'aquest mes d'agost per analitzar la possibilitat d'augmentar les freqüències a partir de setembre, tenint en compte l'inici del curs escolar i el retorn a la feina després de les vacances. L'abonament gratuït ha fet augmentar l'ús del transport públic però les companyies volen que es tanqui el tema del pagament de les compensacions abans d'oferir més serveis.

Hi ha serveis que tenen més freqüència a primera hora del matí i a la tarda com és el cas del Bus Exprès entre Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany però després hi ha un clípol cada mitja hora, cosa que provoca una espera llarga i un vehicle sovint ple. Hi ha hagut una forta demanda de targetes per viatjar de franc que ha tingut la seva traducció en l'ocupació. De tota manera, des de les concessionàries es vol valorar l'ampliació de freqüències a final d'aquest mes i consensuar-la amb Govern però no a canvi de res.

L'acord passa per tancar les compensacions. Autocars Nadal va portar el mes de maig passat a la Batllia la demanda una compensació superior per la pèrdua d’ingressos soferta arran de l’esclat de la crisi del coronavirus. És la primera acció judicial de l’empresa, que se suma a les dues ja també en marxa de Coopalsa. Hi ha també pendent la compensació per la rebaixa, en el seu moment, dels abonaments a 30 euros el setembre de l'any passat.

Des de les companyies es creu que caldrà augmentar les freqüències pel volum d'usuaris, tot i que ja no veuen tan clar ampliar el servei per la nit perquè no hi hauria prou usuaris.

Comentaris (4)

Trending