Un incident per excés d’usuaris du les companyies de bus a tornar a reclamar un augment d’aforament

Persones que esperaven el vehicle de la L6 al carrer Pau Casals d’Andorra la Vella han acabat reclamant la presència de la policia, que sols ha constatat el fet

Una vehicle que fa la línia L6 recollint gent a primera hora d'aquesta tarda al carrer Pau Casals.
Una vehicle que fa la línia L6 recollint gent a primera hora d'aquesta tarda al carrer Pau Casals. Toni Solanelles

Un incident per excés d’usuaris que pretenien accedir a l’autobús que cobreix, en aquest cas, la línia L6, que enllaça Andorra la Vella i Ordino, referma la necessitat, com a mínim de la Cooperativa que és la responsable d’aquest trajecte concret, que l’administració permeti incrementat l’aforament dels vehicles de transport col·lectiu, que ara mateix està limitat al 50%. La demanda ja s’ha fet i, per ara, no ha obtingut resposta de Govern.

Segons les diverses fonts consultades, al tomb de 3/4 d’1 del migdia hi havia més gent esperant el bus de la L6 de la que per qüestions de restriccions podia enfilar-se al vehicle. Això ha comportat una tensió entre els usuaris i també amb el xofer. Fins al punt que alguns dels ciutadans que esperaven poder agafar el bus han acabat trucant la policia davant l’increment del neguit entre tots plegats. Testimonis de la situació han assegurat que s’ha presentat una patrulla, ha constatat els fets i poca cosa més, atès que hauria deixat clar que la situació està a mans de l’administració i la concessionària de la línia.

Usuaris de la línia han lamentat que la situació es repeteix amb massa freqüència, i temen que amb l’inici del curs escolar i la posada en marxa del denominat servei de bus lliure la problemàtica vagi a més

El vehicle ja ha sortit ben ple d’Andorra la Vella, del carrer Pau Casals, i ja no ha pogut fer cap de les parades previstes fins ben bé la Massana, on la major part dels usuaris es dirigien i conseqüentment l’aforament ja s’ha normalitzant permeten, si fos el cas, admetre nous clients. Usuaris de la línia han lamentat que la situació es repeteix amb massa freqüència, i temen que amb l’inici del curs escolar i la posada en marxa del denominat servei de bus lliure incidents com el viscut aquest migdia poden anar a més.

Fonts de la companyia han admès que, certament, problemes derivat de la reducció d’aforament n’estan tenint tot i que els vehicles que es posen per cobrir els trajectes són més grans del que seria en altres èpoques. No hi ha prou demanda, ni en un punt horari concret, per desdoblar la línia o reforçar el trajecte de manera permanent amb un segon vehicle però sí que puntualment es donen les situacions viscudes aquest migdia al carrer Pau Casals.

Per això, almenys en el cas de la Cooperativa -encara que la demanda seria força global-, s’ha sol·licitat al departament de Transports que revisi les limitacions imposades en matèria d’aforament als vehicles de transport de viatgers. I que es busquin altres mecanismes per aconseguir la finalitat primera que és evitar la propagació de contagis de coronavirus. Per ara el ministeri no hauria emès cap respost respecte de la petició formulada.

Comentaris (8)

Trending