DirectBus manté els viatges de reforç fins a Barcelona mentre estudia si amplia freqüències

La companyia tornarà a contemplar la possibilitat d'incrementar el nombre de viatges al setembre en funció de la demanda i el preu del carburant

Un dels autocars del DirectBus.
Un dels autocars del DirectBus. ARXIU

L'època d'esquí toca a la seva fi i, malgrat que s'havia plantejat d'inici que els viatges extres entre el Principat i Barcelona que fa DirectBus i comunicats al desembre acabessin ara, des de la companyia de transports aposten per mantenir-los, ja que el nombre d'usuaris "s'ha mantingut estable" i no amb només turistes. Tot i tenir una campanya més bona del que havien previst, encara no han recuperat el nivell d'abans de la Covid i es mostren cauts a l'hora d'ampliar trajectes.

Va ser abans de l’inici de la temporada d’hivern, el 12 de desembre, que DirectBus anunciava un reforç en viatges divendres i diumenge en la línia regular que uneix el Principat amb Barcelona i l’aeroport. Ara just a les portes de tancar els dies d’esquí, des de la companyia, el seu director general, Bartumeu Gabriel, ha assenyalat que “tot i que la temporada ha anat millor del que es pensava, encara no s’han assolit els nivells de pre-pandèmia”. Ara amb la seva fi, mantindran els viatges que hi ha fins ara, però també els horaris extres, a l’espera de veure cap a on s’encamina el futur per decidir si augmentar o no la freqüència.

En aquest sentit, ha assenyalat que la Covid-19 ha portat uns canvis d’hàbits en el consumidor: “ara utilitzen més el cotxe i menys el bus”. Tot i això, ha descartat que fos per la reducció soferta en el seu horari, ja que “els que oferim són el de més demanda i aquells eliminats eren els complementaris”. De fet, com a ressaltat, “en casos que hem notat necessitats no cobertes s’ha treballat per resoldre’ls”, en referència als horaris afegits per reforçar el servei en dos dies concrets de la setmana o doblar els vehicles en cas de ser necessari per a la demanda.

Autobusos del servei internacional Direct Bus.

Relacionat

S’augmenta la freqüència de busos entre Andorra i Barcelona

No serà fins al mes de setembre, quan es reprengui tota l’activitat després de les vacances d’estiu que tornaran a analitzar si cal ampliar el nombre de viatges en funció de “les escoles, universitats i el preu del combustible”. Un darrer punt en què ha confirmat que no s’ha repercutit en els usuaris i que per això “cal ser prudent i pecar de conservador en el moment d’ampliar freqüències. Cal veure si la demanda és suficient”.

Finalment, Gabriel també s’ha referit a les compensacions per la pèrdua d’ingressos a causa de les noves tarifes. Sobre aquest aspecte ha especificat que estan a l’espera de la resposta de Govern sobre les compensacions respecte a la concessió de les línies regular, que en el cas d’Autocars Nadal és la línia 1 -la que uneix Sant Julià i Escaldes-, però s’ha mostrat optimista respecte a la resolució els hi sigui favorable.

Etiquetes

Comentaris

Trending