Coopalsa descarta seguir la pugna per rebre més diners pel primer any de bus amb Covid

La Batllia va donar la raó al Govern en primera instància en relació amb el desequilibri financer que la pandèmia va generar durant el primer any de la concessió de les línies estatals a un dels operadors

Vehicles de les línies que presta Coopalsa a l'Estació Nacional d'Autobusos.
Vehicles de les línies que presta Coopalsa a l'Estació Nacional d'Autobusos. Toni Solanelles

Coopalsa no recorrerà davant la sala administrativa del Tribunal Superior contra la sentència de primera instància que validava la compensació que li va fer el Govern pel desequilibri financer que la pandèmia va causar durant el primer any de la concessió, que es va veure malmès greument per l’impacte de la Covid, amb un confinament gairebé total inclòs. La companyia pot no compartir del tot alguns dels criteris emprats, però, en general, el que discutia era la xifra i la diferència de 60.000 euros no és prou significativa com per seguir pledejant.

Fonts de la companyia que opera dos dels tres lots que al seu dia es va posar a concurs han assegurat que globalment estan satisfets per l’acord que al seu dia es va arribar amb Govern i que li va comportar una compensació de 470.000 euros a tenor d’allò que van valorar els tècnics. Certament, mantenen les fonts de Coopalsa consultades, hi havia alguns conceptes que es podrien haver afinat i, especialment, hi havia una diferència en relació amb el ‘quantum’ de la indemnització. L’empresa pretenia 60.000 euros.

Èric Bartolomé, durant la compareixença davant els mitjans.

Relacionat

La Batllia valida la compensació de Govern a Coopalsa per les pèrdues durant la pandèmia

Hi ha, però, un element a tenir en compte: la compensació ha de restablir l’equilibri en cas d’un fet sobrevingut d’una forma suficient com per no posar en risc el servei. I s’entén des de Coopalsa que una diferència de 60.000 euros en relació amb les quantitats de què s’està tractant no deixa en perill la prestació del servei. A més, una pandèmia com la que va esclatar el 2020 és un fet tan imprevisible que els tribunals, considera l’empresa, no acollirien segons quina reclamació de la companyia.

Coopalsa estarà molt més atenta, que no vol dir que no ho hagi estat fins ara, amb el segon any d’impacte de la pandèmia en els comptes, perquè en aquesta ocasió sí que hi ha conceptes i criteris que tindrien molta més importància segons les fonts consultades. La companyia està també a l’espera de rebre, ara, la compensació en relació amb la rebaixa a trenta euros de l’abonament mensual. Hi ha un principi d’acord des de l’agost, però no s’ha acabat de plasmar en un document que s’annexi al contracte de concessió.

Comentaris

Trending