Els conductors de llevaneus de l’administració estaran obligats a fer una formació específica

La capacitació professional que ha creat el departament d’Economia deixa exempts de passar el curs aquells que puguin acreditar que han treballat al sector tres temporades hivernals seguides

Comentaris

Una llevaneus del COEX en plena tasca.
Una llevaneus del COEX en plena tasca. COEX

Aquelles persones que condueixin llevaneus a compte de l’administració estaran obligats a passar una formació específica de maneig dels vehicles en qüestió. Al sector privat, la formació serà obligatòria. Tot plegat s’emmarca en la creació d’una nova capacitació professional inclosa en un nou reglament lligat a la seguretat i la qualitat industrial.

El consell de ministres ha aprovat dues modificacions a dit reglament. Amb la voluntat de professionalitzar l’activitat de conducció i maneig de vehicles llevaneu en la via pública, és crea la capacitació professional per a conductors de vehicles llevaneu. Aquesta formació serà obligatòria per als conductors de l’administració general i opcional per a la resta.

En el cas dels conductors de vehicles llevaneu que ja treballin per a l’administració general i que fan tasques de neteja de vies públiques en època hivernal, disposaran d’un any per presentar i obtenir la capacitació sense necessitat de fer la formació mitjançant un certificat que acrediti que, com a mínim, han desenvolupat aquesta tasca de manera ininterrompuda durant tres temporades hivernals consecutives.

L’altre canvi té a veure amb el diploma professional inicial d’auxiliar de manteniment d’habitatges i instal·lacions creat recentment pel ministeri d’Educació i Ensenyament Superior. Un cop analitzades les competències i coneixements que acrediten els alumnes que assoleixen el diploma, es considera que la formació és suficient com a requisit formatiu mínim per a poder optar a l’obtenció de les capacitacions d’instal·lador de baixa tensió, instal·lador de molt baixa tensió i instal·lador de gas. D’aquesta manera, la persona que disposi d'aquesta titulació podrà accedir a les formacions sense haver de superar primer el tronc comú.

Comentaris (1)

Trending