La concessionària de la línia del bus del Pas planteja reforça el trajectes els caps de setmana

Coopalsa ha rebut aquest dilluns algunes queixes dels usuaris que diumenge van fer esperes de tres hores per poder baixar de Soldeu fins a Andorra la Vella degut al fet que els vehicles anaven plens

Un dels busos de la línia del Pas aquest diumenge.
Un dels busos de la línia del Pas aquest diumenge.

La concessionària de la línia del bus del Pas de la Casa planteja incrementar el nombre de vehicles, sempre que el departament de Transports ho avali, per minimitzar l’impacte que té la gran afluència d’usuaris, especialment les tardes dels caps de setmana. Malgrat que posar més busos no és la solució miraculosa atès que conflueixen diversos elements que compliquen la situació, sí que es creu que pot ajudar a parar el cop més evident: la incomoditat que generen les llargues esperes dels usuaris.

Fonts de la companyia Coopalsa, titular de la línia, han explicat que els darrers temps ja s’han reforçat puntualment amb alguns vehicles més els trajectes. Aquest diumenge, però, la situació va ser més preocupant i aquest dilluns alguns dels afectats per la situació del cap de setmana han contactat amb l’empresa per fer-los saber el seu malestar. Hi va haver usuaris que van fer prop de tres hores d’espera entre Soldeu i el Tarter abans no van poder agafar un bus que tingués seients lliures per poder baixar, en alguns casos fins a Encamp i, en d’altres, fins a Andorra la Vella.

Bus ple aquesta tarda a l'altura del Tarter.

Relacionat

Usuaris del bus denuncien esperes de tres hores per poder baixar de Soldeu a Andorra la Vella

Les diverses fonts consultades han explicat que els responsables de la companyia que han atès les queixes han recomanat als usuaris formalitzar el malestar per escrit i, alhora, evidenciar-lo també davant el departament de Transports que, al final, és l’àrea administrativa que tutela les línies de bus i que n’ha de garantir, per tant, el seu bon funcionament. Alhora, és el que ha d'avalar qualssevol canvi que es plantegi en el trajecte, perquè si suposa una major despesa, és l’administració qui l’ha d’assumir.

En aquest sentit, les fonts de Coopalsa consultades han reconegut que es posarà sobre la taula la necessitat d’incrementar el nombre de vehicles que fan el trajecte durant els caps de setmana. Amb tot, també han explicat que el problema greu ve a partir de les cues que es formen de baixada cap al centre del país des de Soldeu una vegada tanquen les estacions, que impedeixen que els busos puguin complir els horaris. Alhora, l’increment d’usuaris fa que els vehicles vagin plens i no puguin absorbir de cop la demanda que en alguns moments hi ha.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending