Usuaris del bus denuncien esperes de tres hores per poder baixar de Soldeu a Andorra la Vella

Lamenten que cada cap de setmana passa el mateix en finalitzar la jornada a les pistes i consideren “vergonyós” que les companyies no prevegin un reforç

Bus ple aquesta tarda a l'altura del Tarter.
Bus ple aquesta tarda a l'altura del Tarter.

Usuaris del bus que aquesta tarda de diumenge esperaven l’autobús al Soldeu i al Tarter han hagut d’esperar-se entre dues i mitja i tres per poder trobar un vehicle amb places vacants que els pogués acollir per poder baixar des de les localitats canillenques fins a Encamp, en algun cas, o Andorra la Vella, en la majoria de persones que han denunciat la situació, que asseguren que es repeteix cada cap de setmana en la línia que enllaça la capital amb el Pas de la Casa.

Els ciutadans, que reclamen que es revisi la periodicitat amb què passen els busos sobretot des que acaba la jornada a les pistes d’esquí i fins a ben entrada la tarda, eren treballadors que tornaven a casa abans de tornar al seu lloc de treball per fer la jornada vespertina o persones grans del país que havien anat a passar la jornada a les parròquies altes i tornaven al centre del país.

A partir d'Encamp l'ocupació ja baixa.
A partir d'Encamp l'ocupació ja baixa.
 

En tots els casos han explicat que entre 2/4 de 5 de la tarda i les 7 han passat entre dos i tres busos el conductor dels quals els ha negat l’accés perquè l’aforament estava més que ple. I, certament, els usuaris que esperaven han pogut constatar que realment els vehicles anaven plens. “Llavors ens demanen que anem amb transport públic o hi ha qui es vanagloria amb eslògans com ara ‘l’única opció per reduir el trànsit és l’opció bus”.

Davant la situació, les diverses persones que han contactat amb l’Altaveu han considerat “una vergonya que no posin un reforç de línies els caps de setmana” ja que “abans de posar en marxa una campanya han de poder oferir el servei amb normalitat”. La indignació dels usuaris que han hagut de fer l’espera al carrer era més que notable. Els vehicles, entre el Pas de la Casa i Encamp van ben plens. A partir d’Encamp l’aforament ja baixa moltíssim.

Comentaris (11)

Trending