Andorra celebra que l’aeroport de la Seu ha doblat el nombre de passatgers del 2021 al 2022

La comissió mixta per a la gestió de la infraestructura aeroportuària minimitza les incidències en els vols d’Air Nostrum

Els assistents a la reunió de la comissió mixta.
Els assistents a la reunió de la comissió mixta. SFGA

Com a integrant de la comissió mixta per a la gestió, l’explotació i la promoció de l’aeroport d’Andorra-la Seu, la secretaria d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat celebra l’increment de passatgers que ha experimentat la infraestructura, doblant-se entre el 2021 i el 2022. Alhora, l’esmentada comissió ha minimitzat en una reunió celebrada aquest matí les incidències hagudes en els vols d’Air Nostrum i ha donat compte a un increment d’hangars.

El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha assistit a la reunió ordinària amb els representants de la comissió mixta amb l’objectiu de fer balanç del funcionament de la infraestructura i analitzar les inversions impulsades. A Forné l’han acompanyat el director d’Energia i Transports, Carles Miquel, i el responsable de producte d’Andorra Turisme, Joaquim Tomàs.

La comissió, manté el Govern, ha constatat que de les 111 operacions que s’han realitzat fins a l’agost del 2023 d’aquest vol, tan sols tretze operacions no han pogut operar, la majoria de les quals han estat per causes meteorològiques

Durant la reunió totes les parts han pogut constatar l’increment d’activitats de l’aeroport que repercuteix al territori amb més activitat econòmica. De fet, s’ha constatat que mentre que al 2010 hi havia disponible tan sols un hangar, actualment la infraestructura ja disposa de 13 hangars i té previsió de créixer en quatre més. Les dades de passatgers reflecteixen un increment de gairebé el doble entre el 2021 (5.000 passatgers) i el 2022 (11.000 passatgers), unes dades que es sostenen aquest 2023.

En relació a les inversions que s’han anat fent sobre la infraestructura, es destaca l’abalisament nocturn per operació comercial, que ja ha estat aprovada per Agència estatal espanyola de seguretat aèria (AESA). Així, remarca el Govern en un comunicat, s’ha millorat carretera d’accés i s’ha repintat la pista d’aterratge. Davant d’aquestes millores en relació a les operacions de vol, Forné ha traslladat a la comissió la intenció d’operadors d’Andorra en invertir-hi perquè veuen oportunitats importants amb la col·laboració entre Andorra i Aeroports de Catalunya.

Finalment, i en relació al vol comercial entre l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell i Madrid, s’ha posat en relleu la importància del funcionament regular d’aquesta línia per donar impuls a la infraestructura. Així mateix, també s’ha constatat que de les 111 operacions que s’han realitzat fins a l’agost del 2023 d’aquest vol, tan sols tretze operacions no han pogut operar, la majoria de les quals han estat per causes meteorològiques.

Comentaris (5)

Trending