L’adquisició de l’abonament dels 30 euros entre els usuaris del bus es dispara

La venda dels tiquets mensuals s’ha multiplicat pràcticament per deu el primer mes de la seva posada a la venda

Busos estacionats a l'Estació Nacional.
Busos estacionats a l'Estació Nacional. Toni Solanelles

La posada en marxa de l’abonament a 30 euros per al transport públic n’ha incrementat la utilització i n’ha fidelitzat l’usuari, segons assegura el Govern. El primer mes d’ús del nou abonament mensual a 30 euros per a fer viatges il·limitats arreu del país amb les línies de transport regular ha consolidat els usuaris i ha impulsat un increment de la utilització de l’autobús. Així ho marquen les dades recollides pel ministeri d’Economia entre l’1 i el 30 de setembre d’enguany, primer termini complert que permet comparar les dades registrades respecte anys anteriors.

Segons les esmentades dades, sempre emeses per l’administració i exposades en un comunicat, durant tot el mes de setembre s’han venut un total de 2.080 abonaments mensuals de 30 euros. Aquesta xifra representa un increment exponencial, gairebé deu vegades més, respecte el nombre d’abonaments mensuals venuts el 2019 (264) i el 2020 (201). Per tant, l’entrada en vigor del nou abonament ha representat un 688% més d’adquisició d’aquest tipus de tiquets respecte el setembre del 2019, any comparable ja que no hi havia restriccions associades a la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

De manera paral·lela a l’increment dels abonaments mensuals venuts, també s’ha registrat un augment de la utilització del transport públic amb un 8,7% més dels viatges registrats el setembre del 2021 respecte el mateix mes del 2019. Així, durant el mes de setembre d’enguany s’han registrat un total de 236.946 viatges de les línies del servei del transport públic, mentre que la xifra al setembre del 2019 va ser de 217.982. El percentatge encara és més gran si es compara amb els viatges registrats el setembre del 2020 (201.806), amb afectació per la crisi sanitària.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending