Territori preveu construir una galeria àmplia per substituir les canonades a la zona de Bixessarri

Els tècnics del ministeri consideren que les dimensions de les canalitzacions que es van embussar dilluns de la setmana passada, al contrari del que creu el comú de Sant Julià, són correctes

El cap de l'executiu i el ministre de Territori amb altres representants governamentals i comunals a l'indret de l'esllavissada.
El cap de l'executiu i el ministre de Territori amb altres representants governamentals i comunals a l'indret de l'esllavissada. SFGA

El ministeri de Territori i Habitatge planeja canviar les canalitzacions que discorren per sota de la carretera CG-6 per evitar la situació que es va viure dilluns de la setmana passada a Bixessarri. Hores d’ara no hi ha un calendari per dur a terme l’actuació que el comú de Sant Julià, in situ i a través del seu cònsol major, Josep Majoral, va reclamar dilluns mateix. El ministeri durà a terme l’obra per evitar ensurts, no perquè cregui que les canalitzacions no són adequades.

En una resposta tramesa a l’Altaveu aquest dimarts a una demanda d’informació plantejada la setmana passada, les fonts oficials consultades asseguren que segons el ministeri de Territori i Habitatge, “les dimensions de les canonades que canalitzen l'aigua del riu d'Aixàs a la zona de Bixessari són correctes. Tanmateix, en moments excepcionals, com és el cas de la torrentada de dilluns de la setmana passada, les pedres i la matèria orgànica que baixa pot afectar la canalització”.

Imatge d'una de les canalitzacions a la zona.

Relacionat

Sant Julià reclama una millora i engrandiment de les canalitzacions a la carretera de Bixessarri

Vista la situació, el fet que les excepcions no ho són tant perquè els darrers anys hi ha hagut més d’una complexitat i també davant la reclamació feta davant el cap de Govern mateix per Majoral, “el ministeri planteja una solució definitiva amb la construcció d'una galeria àmplia per substituir les canonades en aquesta zona”.

Comentaris

Trending