Sant Julià reclama una millora i engrandiment de les canalitzacions a la carretera de Bixessarri

El cònsol ha traslladat verbalment a diferents representants del Govern la preocupació existent perquè els episodis de torrentades no són aïllats i molt hi tenen a veure les conduccions

Imatge d'una de les canalitzacions a la zona.
Imatge d'una de les canalitzacions a la zona.

El comú de Sant Julià té clar que més enllà dels fenòmens naturals poc controlables, la dimensió i l’estat de les canalitzacions que discorren en paral·lel o per sota de la carretera de Bixessarri, la CG-6, són una part del problema, de l’origen de les torrentades que periòdicament causen més d’un ensurt. D’aquí que el cònsol, Josep Majoral, ha demanat a Govern que adopti mesures per millorar i engrandir les conduccions que transcorren per aquell indret.

La torrentada de fa deu dies amb origen a la zona d’Aixàs hauria evidenciat que hi ha tubs que no tenen el calibre necessari per assumir els litres i litres d’aigua que poden arribar a baixar per aquells indrets. Més enllà que cal tenir una acurada neteja dels espais per evitar embussos innecessaris, el diàmetre d’alguns de les canalitzacions seria irrisori com a mínim en alguns punts, segons que creu la corporació laurediana, que té clar que ja han estat massa els ensurts que hi ha hagut les darreres dècades.

Damunt mateix del terreny, quan les autoritats van acudir a lloc a avaluar l’esllavissada que hi va haver dilluns de la setmana passada, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, va fer la petició al cap de Govern, Xavier Espot. També hi havia el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i el director del ministeri, Manel Riera. Si cal, el comú de Sant Julià formalitzarà per escrit la petició. Però que es considera necessari que s’obri ‘en canal’ el vial, si escau, i s’instal·lin noves canalitzacions és un fet.

El tub del dipòsit d'aigua a la Borda de l'Arena.

Relacionat

Tubs estrets, abocament de terres i desguassos petits s'uneixen en el desbordament a Bixessarri

Alhora, el comú defensa els treballs que estava fent més amunt de la Borda de l’Arena un privat que, aparentment, hauria fet una acumulació de terres que hauria estat l’origen dels sediments. En aquest sentit, la corporació laurediana considera que l’actuació que s’estava fent per millorar una zona enjardinada no té res a veure amb la causació de la torrentada, que més enllà de la tromba d’aigua tindria el seu origen principal en la dimensió de les canalitzacions.

Comentaris (5)

Trending