En un treball fet per l’historiador Carles Gascón i el geòleg Valentí Turú s’hi apunta que aquell sisme hauria originat una mena de corredor per la vall de la Valira que necessàriament s’hauria hagut de deixar notar per aquestes contrades. En el seu moment, es va acreditar una afectació fins a Puigcerdà però es va deixar oberta la porta al fet que hagués anat més enllà. I és aquí on furgaven Gascón i Turú a partir del seu estudi ‘Pont Trencat: La seqüència sísmica de 1427-1428 a la Vall de Valira (Andorra-Alt Urgell, Pirineus Orientals)’.

Mapa d’intensitat sísmica segons Olivera et al. (2006) amb el epicentre i isosistes per al terratrèmol del 2 de febrer de 1428.
En l’esmentat treball s’hi diu que “de tots els sismes d’aquest cicle, el més intens fou el del dia 2 de febrer de 1428, amb epicentre a Camprodon, on es calcula que tingué un grau d’intensitat IX (MSK); l’àrea de màxims danys es detecta entre la zona de Camprodon i la de Puigcerdà, amb unes intensitats VIII-IX (MSK). La relativa proximitat de l’epicentre d’aquest sisme a la vall del Valira ens fa pensar que l’esllavissada de Pont Trencat i la ruïna de Sant Serni podrien haver estat ocasionats pel sisme del 2 de febrer de 1428”.
Comentaris