Ordenament Territorial manté que l’estabilització de la Portalada estarà acabada a l’agost

La societat propietària del terreny hauria autoritzat l’administració a fer els treballs necessaris i l’assegurança d’aquesta companyia hauria d’assumir totes les despeses derivades de l’esllavissada que hi va haver l’estiu del 2019

El ministre Torres Falcó, durant la seva intervenció al ple de la cambra.
El ministre Torres Falcó, durant la seva intervenció al ple de la cambra. Consell General / E.Comellas

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha assegurat que aquest mes d’agost hauran finalitzat les obres d’estabilització de la zona de la Portalada i la carretera general CG-1 podrà recuperar els dos carrils en cada sentit en aquell tram. Se segueixen, així, el calendari marcat i el ritme de les obres no sembla que hagi d’endarrerir allò inicialment establert.

Torres ha fet aquestes explicacions davant el Consell General arran d’una pregunta feta pel conseller socialdemòcrata Jordi Font, que s’ha mostrat interessat per diferents qüestions relacionades amb la mobilitat a la CG-1, a Sant Julià de Lòria, a prop de la frontera hispano-andorrana. Font ha centrat inicialment les seves qüestions en la rotonda que s’ha de construir a l’altura de la Borda Sabater.

El titular d’Ordenament Territorial ha explicat que la societat titular del terreny (Ficand, lligada a la família Cachafeiro) va respondre al seu dia una carta del Govern en què autoritzava l’administració a fer-se càrrec dels treballs, atès el perill que representava per a l’estabilitat de la carretera i a ocupar la part del terreny privat que calgués. Alhora, segons Torres, l’asseguradora de Govern està fent tots els passos necessaris perquè l’Estat es pugui rescabalar, amb l’assegurança de Ficand, de “totes les despeses”.

Torres Falcó ha recordat que “no només” es pretenen recuperar les despeses “de l’estabilització del talús sinó despeses associades” als treballs derivats de l’esllavissada i a totes les actuacions que es van haver de fer en aquell moment, aquest agost farà dos anys. “A l’agost tot això estarà finalitzat”, ha indicat el ministre en relació amb els treballs constructius.

Comentaris

Trending