Les obres per assegurar la Portalada s’iniciaran en poques setmanes

El ministre d’Ordenament Territorial admet que el Govern està estudiant les ofertes rebudes i que en breu adjudicarà els treballs, que voltaran els dotze mesos d’intervenció

El ministre Jordi Torres i la cònsol Conxita Marsol comentant la jugada durant l'estrena de l'Arbre de Vent.
El ministre Jordi Torres i la cònsol Conxita Marsol comentant la jugada durant l'estrena de l'Arbre de Vent. Toni Solanelles

Gairebé com a celebració del primer aniversari de la greu esllavissada a la Portalada, l’agost passat, s’iniciaran les obres per assegurar el talús i evitar nous ensurts que puguin posar en risc la carretera general CG-1, la principal entrada del país. El Govern ja té sobre la taula les diferents ofertes presentades i les està estudiant per adjudicar en poques setmanes els treballs, que està previst que durin dotze mesos.

Una vegada s’adjudiquin els treballs, que estaven pressupostats en una mica més de quatre milions d’euros, immediatament començaran els treballs, segons que ha confirmat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, durant l’estrena oficial del primer Arbre de Vent que s’instal·la al Principat, en concret a Santa Coloma. Torres, que ha explicat que “les ofertes ja es van lliurar”, ha admès que la intervenció a la Portalada és de les poques que té assegurada la continuïtat.

-

Relacionat

Aixecada la suspensió de la licitació de les obres a la Portalada

El titular d’Ordenament ha explicat que “estem en el procés” d’analitzar quin dels projectes que estaven previstos es mantenen i quins cauen degut a les retallades que hi ha d’haver per poder disposar de recursos arran de la crisi econòmica derivada del coronavirus. Torres ha explicat que el treball d’anàlisi està avançat però que encara no està en disposició de poder avançar quines actuacions continuaran programades i quines no.

Un dels projectes en debat és l’edifici multifuncional. Justament, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha reivindicat la necessitat que aquesta iniciativa tiri endavant. “És un projecte nacional. Per a la parròquia i per al país, són més necessàries que mai aquest tipus d’estructures”. Marsol ha explicat que el Principat necessita abocar-se cada cop més a més turisme. “El comerç cada vegada té més dificultats i ens hem de reinventar”, ha manifestat la cònsol.

Actuacions previstes en la primera fase.

Relacionat

Més de quatre milions d’euros i dotze mesos d’obres per assegurar definitivament la Portalada

La mandatària comunal d’Andorra la Vella ha explicat que “sé que hi treballen”, en l’anàlisi dels projectes que continuaran endavant, i Marsol espera que l’edifici multifuncional “sigui un dels que se salvi”. El que segur que està salvat del tot és la nova seu de la Justícia, que el ministre, com va avançar aquest dimecres l’Altaveu, ha assegurat que tan bon punt arribin els mobles encomanats es farà el trasllat, la mudança. S’espera que sigui durant la segona quinzena d’agost i que al setembre el nou equipament ja estigui operatiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending