Andorra presenta candidatura per a organitzar la reunió de l’Associació Mundial de la Carretera

La durada d’aquesta trobada és d’una setmana i es preveu que puguin arribar al voltant de 300 persones, igual que a les darreres edicions, entre personal d’organització, participants i acompanyants

Logotip del PIARC.
Logotip del PIARC.

El Govern ha aprovat la candidatura per a l’organització a Andorra de la reunió del Consell de l’Associació Mundial de la Carretera (PIARC), per a l’any 2024. La durada de la trobada és d’una setmana i a les darreres edicions ha comptat amb la participació d’unes 300 persones, distribuïdes entre personal de l’organització, participants i acompanyants.

Andorra ja té experiència en diferents esdeveniments relacionats amb el PIARC, del qual és membre permanent des de fa més de 30 anys. L’any 2025 va acollir el Congrés de Túnels, que va assolir la presència de prop d’un miler de persones. Durant el 2014 també es va organitzar el XIV Congres Internacional de Viabilitat Hivernal que se celebra cada quatre anys en diferents capitals del món. En aquesta ocasió van assistir un miler de congressistes de 47 nacionalitats i uns 4.000 visitants a l’exposició.

Després d’aquestes experiències, i vist el retorn i la visibilitat aportada a Andorra per l’organització del Congres del 2014, s’ha valorat poder organitzar la reunió anual del Consell de la PIARC durant la tardor del 2024. La durada de la trobada, que inclou reunions especifiques dels diferents comitès nacionals i visites tècniques, és d’una setmana.

El PIARC és una associació sense ànim de lucre creada a França el 1909, per tal d’agrupar els organismes i especialistes relacionats amb les carreteres de tots els països. Actualment, el PIARC compta ja amb més de 124 governs nacionals de tot el món com a membres; i té membres a més de 142 països. Més de 1.200 (comitès i grups d’estudi) experts de tot el món fan de la PIARC la major xarxa mundial d’especialistes de la carretera.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending