Terceravia vol que Govern aclareixi si el Cedre tindrà o no una farmàcia pròpia

La consellera general Carine Montaner recorda que fa més de dos anys que el parlament va encomanar a l’executiu que fes un estudi sobre la idoneïtat d’aquesta mesura i que encara no s’ha donat cap resposta

Els consellers de terceravia durant la sessió d'aquest dijous
Els consellers de terceravia durant la sessió d'aquest dijous

La consellera general de Terceravia Unió Laurediàna, Carine Montaner, ha demanat a Govern si ja ha decidit si cal o no establir un servei de farmàcia exclusiu per al Cedre. La parlamentària ha recordat que fa més de dos anys el ple va encomanar a l’executiu que es realitzés un estudi que analitzés la conveniència o no d’aquesta mesura i que, des de llavors, no s’ha pres cap decisió. Des de la formació, a més, s’han tramitat les esmenes a la totalitat tant al projecte de pressupost per a l’exercici 2020 com al marc pressupostari 2020-23.

Montaner ha tramitat una pregunta que el Govern haurà de respondre de forma oral en la sessió de control prevista per al 5 de desembre. En l’escrit entrat a Sindicatura, la consellera general laurediana recorda que “el 9 de juny del 2017, durant el debat monogràfic de sanitat, una proposta de resolució va ser aprovada per assentiment al ple que encomanava (...) un estudi intern per analitzar la necessitat d’implantar un servei propi de farmàcia per al Cedre abans del 2018”. Aquesta proposta venia motivada “pel nombre important de pacients residents (...) que necessiten una medicació diària”.

La parlamentària també explica que, fa uns dies, en la compareixença del ministre Martínez Benazet davant la comissió de Sanitat del Consell General, “vaig recordar (...) que Govern tenia pendent la presentació d’aquest estudi intern (...) des de fa 11 mesos i vaig demanar al ministre si ens podia informar en breu si sí o no s’implantarà una farmàcia al Cedre”. Un cop passades dues setmanes, temps que considera “raonable per tal que el Govern de coalició emeti el seu criteri” formula la pregunta i reclama si des de l’executiu es “pot informar el ple de la seva decisió després dels dos anys i mig d’espera de la cambra parlamentària des de l’aprovació d’aquesta resolució”.

El pressupost, esmenat en la seva totalitat

A banda d’aquesta pregunta parlamentària, el grup de Terceravia Unió Laurediana ha presentat les ja habituals esmenes a la totalitat tant al pressupost per a l’any 2020 com al marc pressupostari per al període 2020-23. En el primer dels casos, el termini, que és improrrogable, finalitza aquest dimecres tot i que hi ha encara més dies, fins a l’11 de desembre, per a la tramitació de les esmenes parcials.

Etiquetes

Comentaris

Trending