Terceravia proposa que es redueixi també el salari dels treballadors públics

Entra esmenes al segon projecte de llei de mesures demanant una carència en els prèstecs personals per l'adquisició d'un vehicle propi

Josep Pintat, president de Terceravia.
Josep Pintat, president de Terceravia. CONSELL GENERAL
Terceravia ha presentat esmenes al segon projecte de llei de mesures econòmiques demanant una carència en els prèstecs personals per l'adquisició d'un vehicle propi que s'afegiria al crèdit per comprar un habitatge. Això sempre i quan la suma dels imports mensuals dels dos, més les despeses i subministraments bàsics de la unitat familiar, sigui igual o superior al 30% dels ingressos nets resultants de la suspensió temporal del contracte de treball. Sobre els treballadors públics, Terceravia és partidària que s'incloguin en les mesures de reducció o contenció dels salaris, sempre i quan n'hauran de quedar exclosos aquells sectors directament afectats per la lluita contra la pandèmia de la Covid-19.

En aquest punt, terceravia també vol que es retalli el termini per la presentació del projecte de llei que estableixi les mesures de reducció i contenció dels salaris dels càrrecs electes o de lliure designació que treballin prop de les administracions públiques, i altres entitats públiques, així com de la funció pública. El projecte legislatiu que ha entrat el Govern preveu 15 dies des de l'entrada en vigor de la segona llei de mesures urgents. Terceravia, per la seva part, demana que el termini es redueixi a set dies.

Sobre el còmput de compensació horària a compte de treball futur, han entrat una esmena per afegir que "en cas que, a posteriori, es produís l'acomiadament del treballador i que aquest generés una indemnització al seu favor, del còmput d'aquesta se'n deduirà l'import de les hores compensades a futur i que no haguessin estat efectivament realitzades".

El president de la formació, Josep Pintat ha dit que estava decebut perquè sempre han tingut voluntat de col·laboració i després de dies dialogant amb el Govern s'han trobat que s'han obviat aportacions seves que considera valuoses.

 

 

Comentaris (11)

Trending