Terceravia demana si hi haurà mesures de protecció pels treballadors públics

La consellera general Carine Montaner pregunta a l’executiu per quines propostes es tenen previstes per evitar el risc de contagi per als empleats i els mateixos ciutadans

-
-

La consellera general del grup parlamentari Terceravia Unió Laurediana Carine Montaner vol que el Govern aclareixi si impulsarà protocols de protecció pels funcionaris que treballen de cara al públic. Per això, ha tramitat una pregunta oral que l’executiu haurà de respondre en la sessió de control prevista per al 14 de maig.

La parlamentària ha demanat en el seu escrit si el Govern “s’està plantejant posar en marxa mesures de seguretat sanitàries homogènies efectives per protegir la salut dels treballadors públics que tenen contacte directe amb els ciutadans”. Entre aquestes, cita “mampares de protecció, guants i gel desinfectant a l’entrada dels llocs administratius”. Per tant, similars a aquelles que “podem veure en el sector privat en molts supermercats i moltes farmàcies del país”. La consellera general explica que amb la petició té com a objectiu “millorar la protecció de la salut dels treballadors públics en l’entorn laboral i dels ciutadans en el context de la Covid-19”.

D’altra banda, Montaner ha demanat explicacions tangibles i concretes a les informacions que han sortit publicades als mitjans de comunicació sobre el fet que l’executiu podria exigir als laboratoris privats que “s’abstinguin” de fer el test ràpid d’anticossos. La parlamentària ha reclamat, en aquest cas via pregunta escrita, explicacions sobre “com es procedirà l’anàlisi dels resultats de les proves massives públiques d’anticossos i precisar quina entitat seria la intermediària”.

Etiquetes

Comentaris

Trending