Terceravia culpa de l’abstenció a les comunals a les “coalicions oportunistes”

La formació alerta que el baix índex de participació fa que les majories sorgides siguin menys representatives del total de l’electorat

Part de la candidatura de Terceravia-Unió Laurediana a les eleccions comunals del 2019.
Part de la candidatura de Terceravia-Unió Laurediana a les eleccions comunals del 2019. ARXIU

Terceravia considera que la principal causa de l’elevada abstenció registrada a les eleccions comunals del passat diumenge s’ha de buscar en les coalicions “oportunistes” que es van presentar als comicis. Des de la formació es lamenta que la baixa participació ha provocat que els equips de govern sorgits, especialment a algunes parròquies, representin un nombre molt reduït dels electors.

Així ho han indicat mitjançant un comunicat, en el qual defensen que, al seu entendre, els resultats assolits (1.906 vots en total a les cinc parròquies on es van presentar) “consoliden el projecte. En aquest sentit, asseguren que el suport obtingut suposa un 15,1% dels vots vàlids. Així, s’apunta que “donar a conèixer el nostre projecte requereix temps i així ho hem entès sempre”. De l’anàlisi efectuada, extreuen diverses conclusions.

La primera, la causa de l’abstenció. “El desencís per part de la població envers la política i les coalicions oportunistes han estat el causant de la davallada de la participació en aquestes eleccions comunals”, asseguren, tot afirmant que “a l’elector li és difícil entendre si vota a una ideologia o bé un repartiment de cadires”. 

En segon lloc, Terceravia alerta que la davallada de participació “ha donat com a resultat que els equips comunals majoritaris no representin ni una quarta part dels electors, en el cas d’Encamp i Andorra la Vella, i que cap representi el 50% de l’electorat”.

Els resultats, asseguren, “refermen la voluntat de seguir endavant amb un projecte clar, fidel als nostres electors, sense coalicions que confonguin a la ciutadania”. Per aquest, s’avança, “fins a les properes eleccions, es continuarà actuant responsablement des del Consell General, els comuns i des de plataformes ciutadanes per demostrar a la ciutadania que hi ha altres maneres de fer política i que són possibles al nostre país, sempre actuant amb coherència, responsabilitat i transparència”. 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending