Els veïns de l’edifici afectat coincideixen que “les obres haurien d’haver començat abans”

(AMB VÍDEO) L'Altaveu ha pogut copsar de primera mà l'estat en què es troben alguns dels pisos i la magnitud de les esquerdes que hi ha, mentre els llogaters començaven a fer les malestes perquè demà a les sis de la tarda han de ser fora de l'edifici

Dins dels pisos les esquerdes són importants.
Dins dels pisos les esquerdes són importants.

Les sis de la tarda d’aquest divendres és l’hora límit perquè les tretze famílies que viuen al número 28 de l’avinguda Santa Coloma deixin els pisos per tal de començar les obres de consolidació dels fonaments. Alguns aniran a l’hotel que ha posat a disposició el comú i d’altres aniran a casa de familiars. Tots tenen clar que les obres haurien d’haver començat quan van començar a aparèixer les primeres esquerdes, algunes d’elles de gran consideració.

Només entrar per la porta de l’edifici ja es poden veure la magnitud de les esquerdes a la paret i al sostre. L’Altaveu ha pogut conversar amb alguns dels llogaters i també ha accedit a un dels habitatges. L’Ana i el Fernando viuen al primer pis i ens ensenyen els problemes que pateix l’habitatge, sobretot al rebedor i a l’habitació de matrimoni. El terra està esquerdat, la paret també i hi ha un desnivell considerable.

L’Ana reconeix que “ho he passat molt malament i he estat nits sense dormir durant els darrers mesos”. Explica que “un dia a les sis de la tarda estava veient la tele i vaig escoltar com un soroll molt fort”. Relata que en aquell moment no veu res, però “a la nit després d’anar a la nevera m’adono d’una esquerda a la paret”. Tot això, diu, va passar quan van començar les obres just davant de l’edifici afectat i es van posar directament en contacte amb el propietari de la finca. “La porta no obria bé, les finestres tampoc”. Aquesta mateixa nit ja tenia la maleta pràcticament feta amb pertinences i roba per més de quinze dies. El fet d’haver de marxar de casa, assegura , li suposarà un trasbals i creu que “les obres haurien d’haver començat molt abans”.

Esquerdes a l'entrada de l'edifici.

Relacionat

Ordre de desallotjar “per precaució” un dels edificis amb esquerdes de l’avinguda Santa Coloma

Per la seva banda, l’Ester reconeix que “estava molt nerviosa” quan li han explicat la situació el cònsol menor, David Astrié, i el propietari, Josep Palmitjavalia. Ha viscut sempre en aquest edifici. Explica que durant aquesta visita hauria d’estar fora de casa durant nous dies. “Aniré a casa de la meva germana. Si m’ho haguessin dit abans, hauria pogut anar a veure el meu fill”. Lamenta l’estat en què està l’edifici i l’evolució de les esquerdes que hi ha no només a l’entrada sinó també a casa seva. “A l’octubre a la paret de la meva habitació va aparèixer una línia blanca i cada vegada es va anar obrint més”, ha puntualitzat. Ha coincidit amb la seva veïna que “els treballs haurien d’haver començat quan es van començar a detectar aquests problemes”.

s que està al local comercial. El Manolo és un dels seus gerents i admet que les obres els suposaran un perjudici econòmic important. Malgrat que ara l’activitat no sigui molt alta, aquesta aturada significa un “gerro d’aigua freda”. Demà tenen previst posar-se en contacte amb l’asseguradora per veure si hi haurà alguna compensació per aquest tancament obligat durant dues setmanes. Els problemes, però podrien anar més enllà perquè alguns veïns del número 26, és a dir, de l'edifici del costat han detectat esquerdes a l'entarda del local comercial.

Comentaris (5)

Trending