Un tub massa petit i un espai molt estret van contribuir a la inundació del Prat de la Solana

Es netejarà el torrent que passa entre els dos edificis d'habitatges de la Massana i es millorarà el drenatge de l'aigua

Comentaris

El tub no va donar abast amb la quantitat d'aigua.
El tub no va donar abast amb la quantitat d'aigua. ALTAVEU

L'espai molt estret entre els dos edificis i un tub massa petit per la quantitat d'aigua que va caure van ser determinats en la inundació dissabte passat de l'aparcament i tres pisos del Prat de la Solana. L'aigua va entrar amb molta força a un dels edificis trencat un vidre. Cinc dels veïns van haver de ser desallotjats.

L'edifici no va patir danys estructurals tot i que en un primer moment es va témer que cedís un mur i per aquest motiu es va optar per desallotjar tres dels habitatges. Ara, l'objectiu és evitar que es repetixin les inundacions. Per aquest motiu es netejarà el torrent i si cal, es millorarà el drenatge de l'aigua. Aquest dilluns els treballadors del comú de la Massana han continuat netejant i desembossant alguns embornals que han estat tapats per pedres, pinassa i fang.

En el cas del patac d'aigua de dissabte va coincidir la intensitat de la pluja amb el fet que la terra estava molt seca i no la va poder absorbir. La pressió urbanística, la manca de neteja dels torrents, l'orografia amb molts indrets propicis a torrentades i la freqüència i la força de les tempestes han propiciat diversos episodis d'inundacions com les de Bixessarri que tenen un punt de coincidència amb la del Prat del Solana ja que en aquell cas el tub també era massa petit. T

Tot i alguns intents de regular i estudiar les afectacions torrencials mai hi ha hagut un estudi concluent i sense una visió global sobre la gestió del territori. L'ordinenc Sergi Riba a la seva tesi doctoral 'Anàlisi de susceptibilitat torrencial en conques d’alta muntanya a partir de la proposta de paràmetres indicadors. Construcció d’una base de dades multidisciplinària per al desenvolupament d’una zonificació de perillositat torrencial. Cas específic d’Andorra' exposa que quatre de cada 10 torrents presenten un nivell mitjà-alt de risc de desbordament.

e01facf8 a3e6 4a3b a5c4 e63b3407618a
El torrent entre els dos edificis

 

Comentaris (2)

Trending