La troballa de gasolina en diferents punts fa pensar que l’assassí de Vila volia originar un incendi

La investigació del crim d’un resident francès avança lentament i les noves constatacions podrien portar un agreujament de l’acusació contra l’autor confés dels fets

La porta de l'apartament escenari del crim precintada per la policia.
La porta de l'apartament escenari del crim precintada per la policia. Gabriel Pérez

La troballa de restes compatibles amb gasolina en diverses punts de l’apartament de Vila, a Encamp, on el setembre passat va morir un resident francès com a conseqüència dels cops que va rebre d’una eina tàctica similar a un martell porta a pensar que l’autor confés del crim pretenia incendiar tot l’habitatge. Aquest fet podria portar la instructora del cas a modificar el processament contra l’únic empresonat per aquest assassinat i agreujar-ne l’acusació, atès que el jove detingut hores després dels fets era conscient que a l’habitatge hi havia més persones a part de la víctima.

Segons fonts judicials, recentment s’ha incorporat en el marc de la instrucció un informe en què s’evidencia la localització de les restes de gasolina per diferents punts de l’immoble. Això permetria aclarir els fets en relació als dubtes que hi podia haver en relació amb si l’autor confés de l’assassinat hauria volgut cremar sols la víctima o va anar més enllà. Vistes les darreres aportacions -que si escau la defensa del resident de 31 anys empresonat per l’assassinat haurà de rebatre-, semblaria esvair-se dubtes i agafar força la hipòtesi que la intenció del jove va ser calar foc a tot l’habitatge.

Com que durant els fets, la lluita que hi hauria hagut amb la víctima i els moments previs, no hi ha dubte que el processat va poder veure tant la dona com la filla de l’home que acabaria morint, és ben clar que, almenys aparentment, el jove havia de ser conscient que calant foc a l’apartament podia ocasionar també importants danys personals als altres ocupants de l’habitatge. Ja poc després dels fets, la família de la víctima va interposar una querella criminal en què a banda de l’assassinat consumat n’atribuïa al processat dos més en grau de temptativa.

Dos policies treballant en l'escenari del crim hores després dels fets.

Relacionat

La família de la víctima del crim de Vila acusa l’autor confés d’intentar matar la dona i la filla

En aquell moment, segons les fonts consultades, l’atribució dels dos intents d’assassinat es va fer tenint en compte que l’autor confés del crim hauria ruixat amb esprai les dues dones -la filla, menor d’edat-. No obstant, més que voler fer-los mal -altres fonts han indicat que si hagués volgut atemptar contra elles, el jove, fora de sí, ho hauria pogut fer amb relativa facilitat-, el que hauria pretés el processat hauria estat apartar-les del seu camí cap a la víctima, objecte únic de les seves macabres intencionalitats.

Ara, amb la constatació que no només s’hauria abocat gasolina sobre la víctima sinó que s’hauria trobat restes compatibles en altres punts de l’habitatge, es podia reobrir la possibilitat realment d’imputar al processat els dos intents d’assassinat. Sortosament, el foc no va prendre com el jove hauria pretés i amb una ràpida actuació dels bombers les flames que inicialment es van encendre van poder ser sufocades sense que l’incendi comportés excessius danys.

Comentaris

Trending