La família de la víctima del crim de Vila acusa l’autor confés d’intentar matar la dona i la filla

Els familiars de Michel Douet interposen una querella criminal per un assassinat, dues temptatives d’assassinat més i un furt de vehicle i així reforçar l’acusació exercida per la fiscalia

Dos policies treballant en l'escenari del crim hores després dels fets.
Dos policies treballant en l'escenari del crim hores després dels fets. Gabriel Pérez

La família de l’empresari francès Michel Douet, que va morir la matinada del 21 de setembre al seu domicili de la urbanització Vila del Sol d’Encamp, ha presentat una querella criminal contra l’autor confés del crim. Els familiars de la víctima acusen el jove resident de 31 anys que va reconèixer els fet en trucar a la policia perquè l’anessin a detenir d’un assassinat consumat, dos més en grau de temptativa i, almenys, d’un furt de vehicle, a banda de ser el causant dels dos focs a l’habitatge que entre els agents de policia i els bombers van poder sufocar.

Els familiars de Douet, començant per la pròpia vídua i la filla menor que era present al domicili la matinada dels fets, reforcen amb la interposició de la querella l’acusació que ja exerceix la fiscalia. El jove d’origen togolès empresonat a la Comella ja va ser processat per la batlle que instrueix la causa per un delicte d’assassinat, dos de maltractaments amb resultat de lesions per l’atac amb esprai a la dona i la filla, el furt d’ús de vehicle -l’assassí va marxar del lloc dels fets amb un vehicle de la víctima- i la causació de l’incendi.

L'habitatge on va acudir l'assassí armat amb una eina molt similar a la de la imatge incrustada.

Relacionat

L’autor del crim de Vila va donar entre vint i trenta cops a la víctima amb un ‘martell tàctic’

Les lesions a la dona i la filla de l’empresari mort, nascut a Narbona fa 56 anys, són considerades per les afectades com un assassinat en grau de temptativa. Les fonts jurídiques consultades no han detallat que motiva la qualificació que recull la querella interposada contra l’autor confés del crim. Molt probablement s’inclouria en el relat dels fets les amenaces prèvies, encara que no s’entraria en les eventuals causes de l’assassinat.

La querella essencialment recull els fets ocorreguts a l’habitatge de la pleta de Vila pels volts de les 3 de la matinada del passat 21 de setembre

Segons les fonts consultades, la querella essencialment recolliria els fets ocorreguts a l’habitatge de la pleta de Vila pels volts de les 3 de la matinada del passat 21 de setembre. La família querellant està pendent de com evoluciona la instrucció del cas per si apareixen alguns elements nous que permetin fer alguna ampliació dels fets exposats. En tot cas, és clar que es vol reforçar la posició de la fiscalia, més quan la defensa de l’empresonat s’escudarà en els seus trastorns mentals per justificar el comportament de l’autor confés.

El jove resident al Principat des de feia pràcticament dues dècades, tants anys com la víctima, feia mesos que estava obsessionat amb l’home que acabaria assassinant a cops -una vintena llarga amb un martell tàctic que va abandonar ensangonat al lloc dels fets-. Botxí i víctima havien mantingut una relació laboral. El primer, informàtic, havia treballat per al segon, que regentava una empresa consultora informàtica i subministradora de personal i serveis tecnològics, feia uns quatre anys, mantenint unes diferències que, aparentment, hores d’hora semblaven totalment oblidades.

Centre penitenciari de la Comella.

Relacionat

Retorna a la presó l’assassí confés de Vila després de ser estabilitzat a l’hospital

Els estudis psiquiàtrics que es faran al processat hauran d’aportar alguns elements més per a la investigació. I és que el jove es va negar a declarar a la Batllia i pràcticament no va oferir cap explicació tampoc en dependències policials. L’home empresonat hauria explicat, als psicòlegs que el van atendre després dels fets, que feia temps que sentia unes veus que l’empenyien a actuar contra l’home perquè el consideraven el responsable de tots els mals. El brot paranoide, obsessiu, serà l’argument de la defensa.

Comentaris

Trending