Retorna a la presó l’assassí confés de Vila després de ser estabilitzat a l’hospital

La malaurada víctima del crim, l’empresari francès Michel Douet, serà incinerada en la intimitat aquest dijous al cementiri escaldenc de la Plana

Centre penitenciari de la Comella.
Centre penitenciari de la Comella. Toni Solanelles

Gairebé una setmana després d’ingressar-hi durant unes poques hores per primer cop, aquest migdia ha retornat al centre penitenciari l’autor confés del crim de la pleta de Vila. El jove resident de 31 anys que va matar a cops d’un martell tàctic l’empresari francès Michel Douet ha tornat a la presó després que el tractament mèdic que se li ha estat subministrant a l’hospital els darrers dies hagi fet l’efecte estabilitzador que es pretenia.

El processat, que es va entregar dilluns de la setmana passada a través d’una trucada telefònica que va fer gairebé cinc hores després de l’assassinat des de l’aparcament de l’estació del Tarter, va passar a disposició dos dies després, i al tomb de 2/4 de 4 de la tarda de dimecres passat va ingressar per ordre de la Batllia a la Comella. Però ja durant els tràmits inicials els responsables mèdics del centre van veure que no estava bé. Si a això s’hi afegeix les amenaces que va proferir en el sentit que es faria mal, es van activar els protocols i es va decidir el seu ingrés a les cel·les hospitalàries sota vigilància policial i amb tractament mèdic i farmacològic.

De fet, des del 2012 que se li haurien detectat els primers trastorns, derivats de la seva addicció al cànnabis des de molt jove, i amb un agreujament sofert a partir del 2017, el noi no hauria seguit mai el tractament indicat. I els seus brots esquizofrènics haurien anat cada vegada a més. Una de les seves obsessions es va centrar amb el malaurat Douet, que havia estat patró seu fa uns quatre anys. Llavors van acabar la relació laboral per suposades diferències que semblaven del tot oblidades. Però que els darrers mesos s'haurien reactivat tal i com les denúncies fins i tot de la víctima haurien evidenciat.

A l’hospital, on estava ingressat sota vigilància policial des de dimecres de la setmana passada al vespre, l’assassí confés de qui va ser el seu patró hauria mostrat un bon comportament

En tot cas, aquesta setmana d’ingrés hospitalari sota ordre judicial i custòdia policial hauria servit per estabilitzar l’home, resident a Escaldes d’origen togolès que va arribar al Principat fa pràcticament dues dècades amb la seva mare i diversos germans. A l’hospital l'assassí confés de qui va ser el seu patró hauria mostrat un bon comportament, com de fet el jove és la major part del temps. Al centre penitenciari se li farà un seguiment especial, segons que han indicat fonts ministerials, que han assegurat que almenys durant un temps estarà en una cel·la individual per evitar possibles ensurts.

Mentrestant, la investigació sobre el cas, més enllà de proves pericials de tipus mèdiques que sol·licitarà la defensa per tal de buscar un atenuant sinó ja un eximent de l’autor confés de l’assassinat, està tancada. El mòbil, més enllà de l’obsessió que sentia el jove empresonat respecte de qui havia estat el seu cap en una consultora informàtica, no està del tot clar. I pot ser que tant el mòbil econòmic com la suposada explotació laboral que havia advertit el jove en algunes ocasions fos només una part més dels actes paranoides que sofreix.

Un cotxe de la policia.

Relacionat

Traslladen a l’hospital l’assassí confés de Vila per la seva reacció només ingressar a la presó

Malauradament el crim ha consternat el Principat i més enllà hi tot, atès que la víctima, un home de 56 anys, amb dona i filles, una de les quals, de 12 anys, era la matinada de dilluns passat al domicili quan hi va haver l’atac, era molt conegut a la població francesa de Sorèze. Michel Douet, que compatibilitzava residència a Encamp -més despatx professional des de fa uns anys al carrer de les Boïgues, a Escaldes- amb estades a Sorèze, es va arribar a presentar a les eleccions municipals darreres d’aquesta localitat francesa.

Després dels corresponents treballs policials i judicials, la Batllia va autoritzar ja aquest dilluns que es retornessin moltes de les pertinences del difunt a la seva família. I que pogués disposar de les seves despulles. Segons fonts consultades, el fèretre amb les restes de l’home seran incinerades aquest dijous al crematori del cementiri de la Plana, a Escaldes, en la més estricta intimitat. I no es preveu que hi hagi, almenys al Principat, cap acte de comiat.

Comentaris

Trending