Una tapa del clavegueram, el glaç i l’estat del ferm van ser elements clau en la caiguda mortal

El patinador de 40 anys s’hauria desnucat en picar contra el camió formigonera després de perdre l’equilibri i precipitar-se cap a la calçada

Un camió passant per la zona de l'accident, amb la tapa a la vista.
Un camió passant per la zona de l'accident, amb la tapa a la vista. ALTAVEU MÈDIA

Una tapa de clavegueram és un element clau, probablement decisiu, que explicaria la caiguda que va esdevenir mortal de l’enginyer electrònic de 40 anys que aquest dijous al matí es desplaçava en patinet pel carril bici que hi ha a l’avinguda de Salou, a Andorra la Vella. La tapa, metàl·lica, el glaç en una zona ombrívola i les irregularitats del ferm haurien estat, molt probablement, el que hauria fet desestabilitzar l’home i que aquest acabés precipitant-se cap a la calçada, per on passava en aquell moment un camió formigonera d’una empresa de materials de construcció del país.

El servei de medicina legal i forense hauria practicat aquest migdia l’autòpsia al cos del malaurat patinador. A falta d’una confirmació oficial que queda en l’estricta privacitat dels investigadors i de la família del finat, l’home hauria mort desnucat arran del cop de cap que s’hauria donat contra el camió. El vehicle de gran tonatge, que circulava en sentit sud, al contrari que el patinador, en cap moment hauria arribat a atropellar l’home, que circulava en un patinet de lloguer que no presenta cap deficiència i que, a més, va quedar sobre mateix del carril bici.

El patinet no hauria sofert cap dany ni tampoc seria el causant de l'accident.

Relacionat

El patinador s’ha abalançat contra el camió i l’autòpsia haurà d’aclarir la causa de la mort

En la direcció que circulava el patinador, just abans de la tapa del clavegueram on se situa més o menys el punt de la caiguda, hi ha un petit estrany en l’asfalt que, consideren els investigadors, hauria estat suficient per poder desequilibrar l’home. A més, a l’hora en què van passar els fets i la zona obaga de què es tracta, hi podia haver gebre o almenys humitat que haurien convertit el cèrcol metàl·lic en una superfície excessivament lliscant. De fet, només cal veure com tant després de l’accident com durant el matí d’aquest divendres, operaris de conservació de la carretera han anat llançant sal potàssica en aquell indret per evitar, justament, lliscaments infortunats.

Encara que inicialment la família no ho tenia previst, aquest dissabte la sala 1 del tanatori nacional, a Escaldes, acollirà una petita vetlla en record del finat. Serà entre les 10 i les 12 hores del matí

El finat circulava de forma correcta -sense casc- i també el camioner que sense voler es va veure involucrat en el luctuós succés anava degudament. No obstant això, el fet que sigui el primer accident mortal al país amb un patinet implicat (més enllà de ser, també, el primer sinistre mortal del 2023) fa que hi hagi una certa commoció. Per ara no s’ha obert encara el debat sobre l’ús d’aquests vehicles de mobilitat personal, però no es descarta, ben al contrari, que com a mínim es faci una nova reflexió sobre els ginys.

La malaurada víctima és un enginyer electrònic de 40 anys que deixa vídua i dos fills petits. Expert en programació i robòtica, entre altres, format a la Paul Sabatier de Tolosa, com ja va fer el curs passat, aquest febrer tenia previst incorporar-se a la Ud’A com a professor associat a l’escola d’informàtica. L’home treballava en una consultora tecnològica i la seva dissort ha causat una forta consternació, especialment a l’entorn de la formació política Acció, en la qual militava.

DSC06113
Una vista zenital de la tapa, quedant a la part inferior el tram que primer va trobar el patinador. | ALTAVEU MEDIA

Encara que inicialment la família no ho tenia previst, aquest dissabte la sala 1 del tanatori nacional, a Escaldes, acollirà una petita vetlla en record del finat. Serà entre les 10 i les 12. Posteriorment, i no abans de mitjan setmana vinent, una vegada s’hagin fet els tràmits judicials i burocràtics escaients, el fèretre amb el cos de l’home serà traslladat al Marroc, d’on era originari el difunt tot i tenir nacionalitat andorrana, per rebre sepultura.

Etiquetes

Comentaris (47)

Trending