Surt dissabte de la presó i hi torna a entrar dilluns

Un temporer que va ser expulsat l’estiu de l’any passat incompleix per segon cop l’ordre de marxar del país i en poc més de 48 hores tornar a ingressar a la Comella

Rètol que identifica el centre penitenciari a l'entrada.
Rètol que identifica el centre penitenciari a l'entrada. Toni Solanelles

És un dels temporers que l’estiu passat, en ple epicentre de la pandèmia, es negaven a deixar el país perquè no sabien on anar. Finalment les autoritats li van ‘obrir’ un procediment administratiu i el van expulsar sota amenaça d’arrestar-lo si no complia el manament dictat. Ara fa un parell de setmanes, la policia el va controlar i veient la seva situació el va posar a disposició judicial. Va entrar al centre penitenciari per primer cop.

Havia de complir un arrest domiciliari de quinze dies. Però en no tenir domicili fix, el batlle de torn va ordenar el seu ingrés a la Comella. En va sortir dissabte a primera hora del matí. Ja havia fet el temps que li pertocava i, llavors, el que pertocava és que abandonés el país. L’ordre d’expulsió continuava. Lluny d’això, segons fonts jurídiques, aquest dilluns a mig matí es va presentar a les dependències policials a sol·licitar què havia de fer. Com havia de procedir.

Una imatge de l'exterior del centre penitenciari.

Relacionat

Un dels temporers expulsats per no voler marxar en l’auge de la pandèmia acaba a la presó

I la resposta va ser la mateixa que uns quants dies abans. Detenció per incompliment d’una ordre de l’administració -havia de marxar del país i no ho havia fet- i posada més tard a disposició judicial. En poca estona, en poques hores, tornava a estar ingressat a la Comella. Un bucle que no s’atura, perquè segons diverses fonts, l’home, de nacionalitat argentina, no té cap mena de mitjà. Per no dur, afirmen els consultats, no duia ni una mínima ‘petaca’ amb roba per canviar-se.

Comentaris (5)

Trending