“Si hagués estat pels ‘hot dogs’ hauria caigut mitja discoteca”

Assistents a la nit temàtica americana de divendres a dissabte en què hi va haver el malaurat incident que manté una jove de 21 anys en estat crític a l’UCI encara no se’n saben avenir del que van veure

Fragment del cartell anunciador de la festa.
Fragment del cartell anunciador de la festa. ARXIU

Molts dels joves que la nit de divendres a dissabte eren a la discoteca on de sobte una noia es va desplomar i encara ara roman ingressada en estat molt crític a l’UCI de l’hospital encara no se’n saben avenir de tot plegat. Esperant la difícil recuperació de la jove i mentre lentament avança la investigació judicialitzada, persones coneixedores de la situació, més enllà de lamentar-la, estan convençuts que no es va fer res mal fet i que, en cap cas, el frankfurt que intentava ingerir l’afectada just abans de caure rodona no va ser el causant directe de res ni tenia res d’estrany.

“Si hagués estat pels ‘hot dogs’ hauria caigut mitja discoteca”, han explicat alguns dels consultats, que han explicat que divendres, l’establiment implicat, havia organitzat una nit temàtica americana. ‘American Party’. I que s’hi oferien ‘hot dogs’, els mateixos que abans de la pandèmia es cuinaven i venien al recinte exterior de l’establiment. Amb els ‘hot dogs’ amb tabasco -element també a tenir en compte- es va muntar una competició en la qual la jove hospitalitzada hi va participar.

Una imatge del local on van passar els fets.

Relacionat

Què tenia aquell maleït frankfurt?

Però també van prendre part en el repte altres persones i a ningú no li va passar res. La malaurada situació viscuda per la jove es podria deure a un ennuegament causat per la salsitxa. Però aquest fet no seria en principi compatible amb l’escuma que eixia de la boca de la noia. Un xoc anafilàctic podria ser una altra explicació. En tot cas, almenys la investigació inicial, mèdica, hauria descartat l’alcohol o eventuals drogues com a causa originària de l’aturada cardíaca.

“Hi ha una investigació judicial en curs i si a partir d’aquesta es deriven responsabilitats de caràcter administratiu, s’actuarà en conseqüència”, han explicat fonts del Govern

La jove va beure relativament poc. En cap cas per produir-li un coma etílic o quelcom de similar. Un cúmul de substàncies no necessàriament prohibides que li haguessin provocat una reacció adversa plana en l’ambient. Ara, però, el prioritari és intentar, si és possible, que la noia es recuperi d’aquella fatal pèrdua de consciència sobtada i immediata. I això sense que la investigació en curs s’aturi.

De moment, no hi ha cap mesura presa en relació amb l’establiment, que manté un sepulcral silenci. De fet, les fonts consultades han explicat que no hi ha cap mesura a adoptar. “Hi ha una investigació judicial en curs i si a partir d’aquesta es deriven responsabilitats de caràcter administratiu, s’actuarà en conseqüència”, han explicat fonts del Govern. A la sala on van ocórrer els fets, a la planta superior del local, hi havia molta gent. Les fonts consultades ho admeten. Però estan convençudes que no se superava l’aforament. Almenys no en el conjunt de l’establiment.

Les fonts coneixedores del local consultades han reconegut que per alguns punts del recinte, hi ha joves que es colen, i que de vegades es tracta de menors que no sempre es poden controlar. Però el que és clar, han assegurat les fonts, que hi ha un control exhaustiu dels QR -fins i tot dels treballadors de l’establiment- per garantir la bona marxa i el compliment dels protocols sanitaris. Lamenten, també, que hi hagi alteracions documentals que massa sovint són molt complicades, diuen, de controlar.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending