Sense nous moviments en les fissures dels edificis de l’avinguda Santa Coloma

Les obres d’excavació a l’espai que ocupava l’aparcament Giberga ha continuat aquest dilluns després d’una reunió de caràcter tècnic

Els testimonis de guix col·locats a la façana per avaluar eventuals moviments.
Els testimonis de guix col·locats a la façana per avaluar eventuals moviments. Toni Solanelles

Els testimonis de guix ubicats al peu de les façanes dels dos edificis de l’avinguda Santa Coloma que aquest diumenge van aparèixer amb fissures diverses no han evidenciat nous moviments. Tampoc a la calçada s’han advertit situacions noves. Per tant, hi ha relativa calma tot i que els controls es mantenen. No es vol haver de patir cap ensurt vist que es tracta d’una via molt transitada i on és visible una certa esquerda entre la vorada i la voravia.

Vista la situació, i després d’una reunió tècnica aquest migdia, les obres que s’estan fent a la parcel·la ocupada per l’antic aparcament Giberga, de rebaixament, d’excavació de l’espai en vista a construir-hi una promoció immobiliària, han continuat sense incidències. Malgrat que els enginyers d’aquesta obra van assegurar que tot estava correcte del seu cantó, hi havia la sospita que els treballs podrien tenir relació directa amb els moviments haguts en els edificis que queden enfront de la parcel·la per la banda de l’avinguda.

IMG 20220523 210613
Indret on s'està fent el desmunt, vist des de Prada Motxilla.

De fet, els veïns dels números 28 i 30 del vial que porta cap a Santa Coloma no van ser els únics els que divendres van sentir una mena d’explosió que els va fer trontollar l’immoble. També altres ciutadans residents en blocs propers al lloc on es fan les obres van sentir el mateix tremolar i van témer per la seguretat dels edificis. Les fractures en la façana dels edificis sobre els quals hi ha el control, que es van abalançar lleugerament cap a la via, es van detectar finalment aquest diumenge, tal com va avançar l’Altaveu.

La comitiva accedint a un dels edificis afectats.

Relacionat

Els dos edificis esquerdats de l’avinguda Santa Coloma es posen ‘en quarantena’

També hi havia fissures de mil·límetres en algunes estances interiors dels immobles i l’esquerda al tomb de la voravia. Tot plegat va fer patir i molt, especialment, els responsables comunals. Sobre el terreny aquest diumenge s’hi va desplaçar el cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié, i a banda d’integrants de bombers, van avaluar la situació diversos tècnics. Del sector privat i del sector públic. Per ara, el comú es manté en un segon pla, però segons fonts governamentals, “està plenament compromès per trobar les millors solucions”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending