Se salta un control d’alcoholèmia i obliga la policia a perseguir-lo

Els agents acaben detenint l’home, de 27 anys, sense permís de conduir, begut i drogat, quan podria haver volgut marxar del país

Aquesta darrera setmana s'han practicat vuit detencions per alcoholèmies positives.
Aquesta darrera setmana s'han practicat vuit detencions per alcoholèmies positives. ARXIU

Un control d’alcoholèmia estàndard al centre d’Andorra la Vella. La patrulla diligentment disposada amb tots els elements característics preparats per fer controls rutinaris ordinaris. S’acosta un cotxe la marxa del qual aixeca certes sospites i els agents fan indicacions perquè el conductor s’acosti, s’aturi i se sotmeti al pertinent control. Però lluny d’això, pitja l’accelerador i tira enllà obligant la policia a dur a terme una persecució.

Els fets van passar a altes hores de la matinada de dilluns passat. Durant una estona els agents van estar perseguint el cotxe, fins a Sant Julià. Encara que no va ser fins al cap de dues hores pràcticament que se’l va poder localitzar i controlar. És possible que en tractar-se d’un no resident, l’home pretengués marxar del país el més aviat possible.

En tot cas, se’l va fer sotmetre a la prova d’alcoholèmia i al test de tòxics. En totes dues ocasions va donar positiu. Pel que fa a l’alcohol, 1,43 grams per litre de sang. Faltaven vint minuts per les 4 de la matinada de dilluns passat quan l’home de 27 anys va ser formalment detingut. A més a més, no disposava del pertinent permís de conduir. I en saltar-se el control, també se li va imputar un delicte contra la funció pública.

Durant la darrera setmana, la policia ha practicat dinous arrestos, dels quals tretze tenien a veure amb la seguretat en el trànsit i alcoholèmies positives

Aquesta és una de les tretze detencions que hi va haver relacionades amb alcoholèmies positives la setmana passada. Sis més van ser degudes a d’altres circumstàncies, la més rellevant de les quals la malaurada detenció del conductor que en va atropellar mortalment un altre. La resta, detencions per conduir amb el permís retirat o per ser localitzat tenint una ordre d’expulsió dictada. O un parell de casos de violència domèstica.

En aquest sentit, el més rellevant seria l’arrest a Encamp, dimecres passat a la nit (22:45 hores),  d’un home resident de 54 anys com a presumpte autor d'un delicte de maltractaments (àmbit domèstic). Requerits a la via pública, en concret al carrer de la Vena, els agents van haver d’intervenir ja que una dona havia patit una agressió durant una discussió amb la seva ex-parella. Van ser els veïns els que van alertar davant els cops i bufetades que estava rebent la dona.

Etiquetes

Comentaris

Trending