La propietat de l’edifici sinistrat a Carlemany autoritza els inquilins a recollir pertinences

Diferents llogaters ja tenen clar que per molt que els permetin tornar a la que durant molt temps ha estat la seva llar no hi retornaran

L'edifici del número 55 de l'avinguda Carlemany ja està desprecintat.
L'edifici del número 55 de l'avinguda Carlemany ja està desprecintat. Toni Solanelles

La propietat de l’edifici de l’avinguda Carlemany on el 25 d’abril, poc després del migdia, hi va haver un incendi que va acabar costant la vida a tres dels inquilins de l’immoble ha autoritzat fa pocs dies aquelles persones que vivien a l’immoble a poder retirar les seves pertinences. De moment encara no se sap quan estarien disponibles els pisos per tornar-hi a viure, ni si la propietat té intenció de mantenir els habitatges en el mercat de lloguer una vegada s’hagués fet la intervenció que escaigui. En tot cas, és clar que molts dels inquilins no hi tornaran encara que puguin.

Una vegada la policia va acabar el seu informe i el va lliurar a la Batllia, i després que aquesta autoritzés les companyies asseguradores a fer els peritatges que creguessin escaients, es va deixar sense efecte el precinte que retenia l’immoble com una prova del succés hagut ara ja fa un mes i mig i se’l va retornar a la propietat. D’aquí que els titulars de l’immoble, després de temps i temps sense mantenir cap contacte amb els inquilins, cerquessin aquests per comunicar-los que podien recollir els béns que encara tinguin als habitatges. Queda per veure com es podran retirar dels pisos aquells objectes més voluminosos, com ara els mobles.

Bombers i policies han acompanyat aquest matí pèrits d'una companyia asseguradora.

Relacionat

Les asseguradores comencen a avaluar els danys a l’edifici incendiat de Carlemany

Mentrestant, les asseguradores estan fent els treballs pertinents per intentar arribar als acords que pertoqui. I indemnitzar aquelles persones que tinguin dret a ser compensades. Malauradament i sobretot, aquelles que han sofert la pèrdua d’un familiar. I és que arran de l’incendi, i sobretot de la fumera que aquest va causar, van acabar morint tres persones. Un resident gallec que va perdre la vida poca estona després del succés i dos residents peruans, mare i fill, que van acabar morint dies després per les greus lesions pulmonars que van sofrir.

L’incendi, justament, es va originar al pis segon segona, l’ocupat pel resident gallec i la seva parella. L’informe policial va descartar indicis de criminalitat des del primer moment. L’origen del foc, per tant, seria accidental i ocasionat, possiblement, per o bé una estufa o bé una làmpada que hi havia a tocar d’un sofà situat al menjador, que és, i això és clar, on es va iniciar el foc. Segons l’informe policial no hi ha “elements clars d’un possible curt circuit dels dispositius elèctrics”.

Etiquetes

Comentaris

Trending