Les asseguradores comencen a avaluar els danys a l’edifici incendiat de Carlemany

La Batllia està accelerant tant com pot els procediments per mirar que es pugui decidir tan aviat com sigui possible el futur de l’immoble sinistrat

Bombers i policies han acompanyat aquest matí pèrits d'una companyia asseguradora.
Bombers i policies han acompanyat aquest matí pèrits d'una companyia asseguradora. POLICIA D'ANDORRA

Tant l’edifici afectat per l’incendi que hi va haver fa pràcticament tres setmanes a l’avinguda Carlemany com el pis on es van iniciar les flames estaven degudament assegurats. En conseqüència, els pèrits de les companyies, en el marc de la causa judicial oberta, han començat a estudiar els danys haguts a l’immoble en vista a decidir sobre les indemnitzacions que s’hagin d’abonar -més, tenint en compte que hi va haver tres morts- pel sinistre.

La Batllia està accelerant tant com pot els procediments per mirar que es pugui decidir tan aviat com sigui possible el futur de l’immoble afectat i, així, si escau, que es pugui eventualment a tornar a fer habitable l’edifici. Encara falta temps perquè això sigui així, però. Ara, la batlle instructora, que molt probablement acabarà derivant l’afer a la via civil i, per tant, a l’establiment de les dites compensacions econòmiques, va per feina des que divendres passat va rebre l’informe policial sobre el sinistre, que descarta com ja se sabia indicis de criminalitat.

Flors en record de les víctimes a tocar de l'edifici sinistrat.

Relacionat

L’estufa de l’incendi de Carlemany estava endollada però aparentment no encesa

Aquest dijous, agents de la policia i dels bombers han acompanyat els pèrits representants d’una de les dues companyies asseguradores implicades en l’afer. Com que l’edifici està precintat judicialment i és una prova material del sinistre, bombers i policies han de custodiar l’entrada de qualsevol persona a l’interior de l’immoble. També ho fan quan algun dels veïns necessita acudir al seu habitatge a recollir alguna pertinença.

En propers dies, pèrits de la segona de les asseguradores implicades acudiran també a l’immoble per fer la seva valoració. En principi, segons les fonts consultades, tot va sobre el previst i no hi ha grans disparitats sobre allò succeït. I la coincidència general que el foc es va iniciar al segon segona al tomb d’una estufa que estava endollada. Vistes les defuncions, tampoc les companyies voldrien discutir massa les indemnitzacions, segons algunes fonts.

IMG 1398
Policia i bomber observen el treball dels pèrits.

Una vegada s’hagin fet els tràmits judicials pertinents que afecten l’immoble, tècnics designats per la propietat i també tècnics de l’administració hauran de tornar a revisar l’estructura de l’edifici i altres aspectes en vista a decidir sobre l’habitabilitat de l’edifici i, també, sobre l’eventual elaboració del projecte corresponent per arranjar els danys que hi hagi hagut. Els pisos més afectats són aquells on vivien les tres persones que, malauradament, van acabar perdent la vida.

Comentaris

Trending