L’estufa de l’incendi de Carlemany estava endollada però aparentment no encesa

La policia tanca el seu informe descartant indicis de criminalitat i el lliura a la Batllia perquè decideixi quines actuacions cal fer més

Flors en record de les víctimes a tocar de l'edifici sinistrat.
Flors en record de les víctimes a tocar de l'edifici sinistrat. Toni Solanelles

La policia ha tancat el seu informe relatiu a l’incendi mortal que hi va haver fa dues setmanes i mitja en un edifici de l’avinguda Carlemany i l’ha traslladat a la Batllia. Era prioritari per als investigadors policials poder cloure el seu treball, més encara quan des del primer moment es van descartar indicis de criminalitat i, si la investigació que pugui impulsar a partir d’ara l’autoritat judicial no hi diu el contrari, bona part de la resolució del cas quedarà ara en mans de les asseguradores i els pèrits.

El que és clar és que la policia, en el seu informe, descarta que hi hagués cap intencionalitat en l’incendi que es va originar al pis segon segona de l’immoble número 55 de la cèntrica avinguda escaldenca. Els investigadors localitzen l’origen del foc, que va causar la fumera que va acabar sent la font de les tres malaurades morts que hi va acabar havent en la tragèdia, al tomb d’una estufa elèctrica. Les restes de l’aparell s’han conservat i són un dels elements que s’annexen a l’informe.

El fet que algunes portes i algunes finestres estiguessin obertes, per exemple per ventilar habitacions, hauria facilitat la propagació de les flames i de la fumera que va resultar mortal

En qualsevol cas, l’informe apunta algunes hipòtesis i recull testimonis d’afectats. Per exemple, l’estufa al tomb de la qual se situa l’inici de l’incendi estaria endollada però no engegada. Els peritatges que es duguin a terme a partir d’ara impulsats per les diverses companyies asseguradores que hagin d’intervenir en l’afer hauran de mirar de filar més prim sobre què va ser el que va encendre el sofà que hi havia a l’estança on va tenir el foc.

Una veïna de l'immoble adjacent a l'afectat, amb clares evidències a la façana de l'incendi, surt al finestral aquesta tarda de diumenge.

Relacionat

Una estufa va fer saltar la instal·lació elèctrica i va originar l’incendi mortal d’Escaldes

Va ser la crema d’aquest moble, amb el material altament inflamable del qual estava composat, que va originar l’espessa fumera que al final va ser la causa de les tres defuncions. També semblaria clar, i així ho haurien mantingut els bombers, que el fet que al pis on es va originar l’incendi hi haguessin portes i finestres obertes -s’estava ventilant una habitació, per exemple- haurien contribuït a la propagació tant del foc com del fum, que es va enfilar molt ràpidament cap a les plantes superiors, fustigant especialment el pis quart primera, que és on vivien la mare i el fill que van acabar morint al cap d’uns dies del sinistre.

Amb el lliurament de l’informe policial a la Batllia, la instructora de la causa pot impulsar les actuacions que cregui escaients. Divendres mateix, alguns pèrits ja es van posar en marxa en vista a realitzar els seus propis informes. Si la investigació no dóna un gir ara mateix no previst, el sinistre s’haurà de dirimir per la via civil i per l’establiment d’indemnitzacions. I cada companyia implicada voldrà haver de pagar el mínim possible. Sona fred, però és així.

Comentaris (1)

Trending