El principal acusat pel cas de Ransol nega els abusos i es declara víctima d’una pallissa

L’home declina acceptar la condemna via judici ràpid i roman processat i en llibertat provisional mentre que no es descarta que la parella de la dona a qui suposadament s’haurien fet els tocaments acabi també incriminat per la batussa

Els detinguts van passar a disposició judicial dilluns a la nit.
Els detinguts van passar a disposició judicial dilluns a la nit. Toni Solanelles

El principal acusat pel cas dels suposats abusos a una noia a Ransol la matinada de diumenge a dilluns ha negat haver fet cap tocament alhora que es declara víctima, ell, d’una pallissa més o menys notable que li hauria proferit la parella de la dona amb la qual s’haurien proppassat els tres residents -un encara no tenia tramitada l’autorització sol·licitada- detinguts acusats d’un delicte contra la llibertat sexual.

Els fets avançats per l’Altaveu van succeir al tomb de la 1 de la matinada de diumenge a dilluns als afores d’un local d’oci nocturn que cada dia que passa més batusses acumula. No obstant, almenys els tres homes que acabarien detinguts no havien accedit encara en aquell establiment. Havien estat bevent i jugant en dos altres locals de la zona.

Una cinta policial al tomb d'un vehicle.

Relacionat

Tres detinguts per abusar d’una turista anglesa a Ransol i intentar ‘segrestar-la’

En un moment donat, i sempre segons la versió que va comportar l’actuació policial i la detenció dels homes, els tres ocupants d’una furgoneta van empaitar una noia irlandesa, turista, a la qual haurien proferit tocaments prèviament i després, presumptament, almenys segons alguns dels testimonis presencials, haurien intentat fer pujar la noia per la força al vehicle.

L’avís a la policia va comportar l’actuació de dues patrulles que van interceptar la furgoneta quan ja havia marxat del lloc. El vehicle, aparentment, estava a nom de la societat que té el principal acusat i única persona que ha acabat responent davant el batlle pel suposat abús sexual. D’anada, el vehicle el conduïa ell. De tornada, i degut suposadament a l’inflor que presentava la seva cara arran dels cops que va rebre, hi havia un dels acompanyants al volant. Qui conduïa en el moment del control policial va donar positiu (1,16) en bufar i va ser detingut per aquest motiu i per la seva vinculació amb els fets que afectaven la noia, com els altres dos. Es tractava d’homes de 24, 20 i 49 anys.

DISPOSICIÓ JUDICIAL

Detinguts els tres homes de matinada, durant la jornada de dilluns es va fer el corresponent dossier. Finalment, un dels arrestats va ser alliberat abans de passar a disposició judicial, el conductor se’l va passar pel positiu penal d’alcoholèmia i solament un dels tres homes, amb un ull de vellut inclòs segons algunes fonts, va ser inculpat pel suposat abús sexual a la noia irlandesa, que almenys aquest dimarts i dimecres encara estaria de turisme al Principat.

L’ara processat manté que si van perseguir la dona va ser, justament, per demanar-li explicacions del que havia succeït. Dels cops que havia rebut. I que és possible que en algun moment donat l’agafés pel braç, però no pas per voler-la introduir a la furgoneta

Qui conduïa amb excés legal d’alcohol a la sang va ser condemnat per la via ràpida per aquest fet. Res anormal, d’altra banda. En canvi, el principal acusat es va oposar a la pena ràpida que se li va plantejar, de poc més d’un arrest i encara condicional per un suposat abús molt banal i genèric. L’home va negar per activa i per passiva haver fet res a la dona. Els tres detinguts havien begut durant les seves estades en locals de Soldeu. Però la parella irlandesa anava, suposadament, molt més passada de voltes.

El detingut va assegurar que ell no havia fet res i, per tant, no va acceptar la pena proposada i el cas s’haurà de tramitar per la via ordinària. Més encara, l’home hauria assegurat que després d’una suposada baralla entre els dos cònjuges, la parella de la noia hauria arremès en contra d’ell. No està clar què haurien vist els testimonis per avisar la policia i assegurar que estaven intentant endur-se la noia per la força i fer-la pujar a la furgoneta.

Però l’ara processat manté que si van perseguir la dona va ser, justament, per demanar-li explicacions del que havia succeït. Dels cops que havia rebut. I que és possible que en algun moment donat l’agafés pel braç. Però no pas per introduir-la enlloc sinó per fer-la aturar i exigir-li que li expliqués perquè els cops que havia rebut a la cara. En fi, ara l’home resta en llibertat provisional i processat per un delicte menor d’abús sexual molt genèric.

La Batllia haurà de continuar investigant. Certament, però, difícilment es podrà acabar d’aclarir massa res perquè almenys dos dels cinc principals protagonistes de tot plegat, els turistes irlandesos, marxaran en breu del Principat si no ho han fet ja.

Comentaris (5)

Trending