Tres detinguts per abusar d’una turista anglesa a Ransol i intentar ‘segrestar-la’

La policia arresta els residents acusats d’un delicte contra la llibertat sexual i el conductor de la furgoneta -on volien fer pujar la víctima per la força-, a més, d’un delicte contra la seguretat col·lectiva per donar positiu en el control d’alcoholèmia

Comentaris

Una cinta policial al tomb d'un vehicle.
Una cinta policial al tomb d'un vehicle. policia d'andorra

Sort d’altres persones que estaven de festa com els quatre malaurats protagonistes d’una història que hauria pogut acabar ben malament. Sort perquè la seva intervenció va ser decisiva per tal que els tres homes que havien estat abusant d’una turista anglesa tenien la (mala) intenció d’endur-se-la per la força. Sortosament no ho van aconseguir i al cap de poca estona van ser detinguts en un control policial després que testimonis del fet alertessin el cos.

Els fets han passat aquesta matinada a Ransol, als afores d’un dels locals de moda de la nit hivernal i que comença a agafar una reputació no gaire bona pel desenfrenament que s’hi gasta. Suposadament, hauria estat en el marc d’aquest desenfrenament que s’haurien produït els tocaments a la noia, que havien conegut prèviament al local. Segons diverses fonts, no ha passat d’aquí però els tres homes -un resident d’una certa durada i dos de temporers, de 30, 49 i 24 anys respectivament- no tenien cap bona intenció.

La presència d’altres persones a l’exterior d’un conegut local d’oci nocturn ha facilitat que la noia, víctima de diversos tocaments, es pogués desempallegar dels detinguts, que la volien introduir al seu vehicle

Han anat perseguint la jove a qui proferien els tocaments amb la intenció d’introduir-la en una furgoneta amb plaques de matrícula andorrana amb la qual els tres homes es desplaçaven. La dona s’hi ha resistit -els fets haurien passat poc abans de la 1 d’aquesta passada matinada- i en ser el fet advertit per altres persones que hi havia a l’indret, han ajudat a desfer-se dels tres homes, que veient que no podien aconseguir el seu propòsit han acabat tocant pirandó.

Però altres testimonis ja havien alertat la policia, que ha acabat interceptant el vehicle. Algunes de les persones que havien vist l’episodi de persecució i forcejament amb la noia han corroborat que eren els homes que havien protagonitzat l’intent de ‘segrest’ o diguin-li com ho vulguin. Els agents han fet els pertinents controls d’alcoholèmia, especialment al conductor. L’alcohol estaria present en tot plegat però no seria justificant de res.

Els tres homes, dos dels quals aquesta nit han passat a disposició judicial i el tercer ha estat alliberat per la pròpia policia, han estat detinguts acusat d’un delicte contra la llibertat sexual. A més a més, al conductor de la furgoneta se li ha atribuït un delicte contra la seguretat col·lectiva per l’alcoholèmia positiva (índex d'1,16). Evidentment, els homes han assegurat que no tenien cap mala intenció i han parlat de comportament consentit. Però la presència de testimonis i de gent que hauria prestat auxili a la jove implicada hauria desvirtuat la versió dels homes.

En tot cas, hi ha malestar també entre els veïns de la zona per com s’estan convertint d’habituals batusses a l’exterior de l’establiment. També clients que ho eren del local han lamentat que a mida que ha anat avançant l’hivern, s’ha anat incrementant la presència cada vegada més habitual d’excessos lligats a la presència i la ingesta d’alcohols i droga. Fins i tot se sospita que hi podria haver l’afavoriment d’altres activitats il·lícites al Principat.

Comentaris (24)

Trending