La policia té clar que l’agressió de Sant Julià va ser originada per desavinences laborals

Els investigadors tenen identificat el presumpte agressor però de moment no l’han pogut localitzar mentre hi ha preocupació en el sector de la construcció per uns fets que els darrers anys, de manera relativament similar, s’han donat en més ocasions

L'ambulància dels bombers en plena intervenció aquest diumenge a Sant Julià.
L'ambulància dels bombers en plena intervenció aquest diumenge a Sant Julià. B. N.

Disputes per feines o per personal més que no pas deutes econòmics comptants i sonants estarien rere l’agressió soferta per un home de 53 anys, resident lauredià d’origen portuguès, al bell mig de l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià aquest diumenge. La policia té clar que hi havia divergències entre l’agredit i el seu entorn laboral, entre el qual, suposadament, s’hi trobaria el presumpte agressor. Els investigadors el tenen poc o molt identificat. Però, per ara, no està localitzat. La seva detenció és clau per mirar de treure l’entrellat a tot plegat.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha reconegut aquest migdia que la situació viscuda a Sant Julià “no ens tranquil·litza gens”, però no ha pogut aprofundir en la qüestió atès que “està en investigació”. I la investigació, òbviament, continua oberta. El cas tampoc no agrada, gens ni mica, en el sector de la construcció, diverses fonts del qual han mostrat també la seva preocupació i han reclamat una actuació decidida dels responsables policials i judicials “per posar ordre”. I és que, han recordat les fonts, no és la primera vegada que passen fets similars. I no disten moltíssim en el temps.

Efectius del cos de bombers atenen l'home agredit.

Relacionat

Donen d’alta l’home agredit a Sant Julià

Les fonts consultades han recordat que fa encara no tres anys, en plenes obres de remodelació de l’avinguda Meritxell, un dels operaris qualificats que treballava en aquells treballs va patir una agressió que li va causar severes lesions. Va ser a la zona del Cedre, a prop del seu domicili, i després que finalitzés una maratoniana jornada. Un mes després es va viure un altre episodi similar, en aquest cas a Encamp. Els investigadors analitzen si hi pot haver alguna connexió entre els tres fets. I potser encara algun més.

També tenen clar que l’autor material de l’agressió, que prou podria ser un ‘simple enviat’, hauria tingut temps d’haver passat la frontera del riu Runer just abans que s’alertessin els cossos d’emergència i els de seguretat i abans, encara, que es muntés un discret dispositiu de vigilància a la sortida del país pel cantó hispano-andorrà que va causar certes retencions de sortida. Els agents que es van mobilitzar arran del fet sí que van localitzar el conductor del vehicle amb el qual unes testimonis van veure marxar l’agressor de la zona on van tenir lloc els fets, al tomb de l’accés a l’aparcament de Camp de Perot.

Dos dels primers agents que han arribat al lloc dels fets demanen detalls a alguns dels veïns que han vist l'agressió o han arribat a l'indret poc després.

Relacionat

La policia investiga l’entorn laboral de l’home agredit a Sant Julià

Però quan el conductor va ser controlat va quedar clar que no havia intervingut directament en l’agressió -amb una sòlida barra de ferro que sortosament només va causar un trau al cap i un tall amb necessitat de punts de sutura també en una orella- i ja no va ser arrestat. Els investigadors esperen poder lligar caps les properes hores i tenir els elements suficients per mirar de procedir, sinó a practicar detencions, sí a practicar diligències que condueixin a la resolució del cas.

Comentaris (3)

Trending