La policia no té constància de cap denúncia per punxades a locals d’oci

El fenomen està generant una gran preocupació a Catalunya, on s’han donat molts casos els darrers dies, però a Andorra, per ara, no se n’ha registrat cap

Imatge d'arxiu d'una discoteca del país.
Imatge d'arxiu d'una discoteca del país. ARXIU

Els darrers dies, a Catalunya s’ha disparat la preocupació per un fenomen que s’està vivint a les zones d’oci nocturn: les punxades que estan notant algunes joves. Per ara, una vintena de denúncies. Les autoritats catalanes admeten la inquietud per la situació, mentre que els Mossos investiguen els motius i qui pot estar al darrere. De moment, aquests fets no s’han viscut a Andorra. Fonts de la policia han confirmat que, per ara, no es té constància de cap persona hagi sofert al Principat una agressió d’aquesta mena.

El que és evident és que el fenomen ha generat una alarma social important a Catalunya. Potser fins i tot més pel fet que encara no és té clara la motivació que hi hauria amb les punxades. Una hipòtesi seria l’intent d’inocular alguna droga a les noies (el que es coneix com a submissió química) per posteriorment agredir-les sexualment. De moment, però, cap dels casos -afortunadament- han tingut aquest desenllaç.

Els darrers dies han anat augmentant el nombre de denúncies. I, lògicament, la preocupació de les autoritats catalanes. S’ha optat, per ara, per incrementar la vigilància a les zones i locals d’oci nocturn al mateix temps que s’ha modificat el protocol. Especialment, es recomana que qui senti que ha estat víctima d’una punxada contacti de seguida amb metge. Entre altres coses, per la possibilitat d’infecció amb el VIH i, per tant, per rebre tractament post exposició. Paral·lelament, els Mossos investiguen i han demanat col·laboració a França.

Aquest cap de setmana també ha transcendit que al País Basc hi ha hagut també denúncies similars. En canvi, per ara, Andorra no ha registrat cap cas. Des de la policia s’ha indicat que, per ara, no s’ha rebut cap denúncia de fets d’aquesta mena a establiments d’oci del país. Per tant, de moment la crida és a la calma, almenys al Principat, sense, però, deixar de tenir un ull a com pugui evolucionar la situació a Catalunya.

Comentaris (11)

Trending