La policia investiga què va ingerir la noia just abans de caure desplomada a la ‘disco’

La jove està ingressada a l’UCI de l’hospital en coma després de sofrir una aturada cardíaca que li va fer perdre la consciència quan era a l’interior d’un local d’oci nocturn del vial el Pobladó

Una imatge del rètol lluminós de l'hospital.
Una imatge del rètol lluminós de l'hospital. Toni Solanelles

La noia de 22 anys que roman ingressada, en coma, a l’UCI de l’hospital després de perdre la consciència arran d’una aturada cardíaca quan estava de festa, aquesta matinada, en un local d’oci nocturn del vial del Pobladó, hauria ingerit algun producte que la va fer caure a l’instant i com un sac. La policia investiga què hauria menjat. Perquè hores d’ara ja sembla clar que l’alcohol que va ingerir no és ni molt menys compatible amb un coma etílic. Ni amb menys que això.

El desplom, del qual ben just es va recuperar per poder ser traslladada a l’hospital, va ser immediat després que ingerís quelcom que algú li va oferir a la noia. Segons testimonis presencials consultats per l’Altaveu, entre alguns dels assistents a l’establiment -ningú no ha aclarit si hi havia algun representant-promotor del propi local- es plantejava com una mena de repte al qual, no queda clar en quines circumstàncies, la noia s’hauria apuntat o hauria acceptat. Però va ser ingerir el que se li va donar i caure rodona. Almenys, els investigadors treballen amb aquesta teoria, aportada per alguns testimonis.

L’incident va succeir poc abans de les 2 de la matinada. Sense cap mena de dubte, la jove es va desplomar a l’interior del local, i els vigilants de seguretat la van treure a fora, just a una parada de bus mentre s’avisaven els serveis d’emergència

L’incident va succeir poc abans de les 2 de la matinada. Sense cap mena de dubte, la jove es va desplomar a l’interior del local. Ràpidament, però, vigilants de seguretat de l’establiment la van traslladar a fora. A l’exterior. Hi ha diferents testimonis que ho van veure. De fet, la noia va ser duta a la parada d’autobús que queda just davant la discoteca implicada. En aquell indret hi havia altres joves conversant que es van haver de retirar perquè poguessin estirar l’ara hospitalitzada. La situació de la noia és delicada.

Algun els presents va oferir roba d’abric, fins i tot, per poder cobrir la noia mentre s’avisaven els serveis sanitaris perquè li prestessin atenció. La jove no responia a cap estímul i deixava anar escuma per la boca. Fins a l’indret s’hi van desplaçar sanitaris dels bombers i especialistes del SUM. Van ser els serveis mèdics d’urgències els que no sense dificultats i allí mateix a la via pública van aconseguir reviscolar la noia just el necessari per poder-la dur amb un fil de vida cap a l’hospital.

Els joves testimonis de totes les maniobres de reanimació van ser conscients de la gravetat de la situació tant per l’estat que presentava la noia com per les instruccions dels professionals sanitaris, que durant una estona no van ni tan sols trobar el pols de l’afectada, sense constants vitals. Durant tota la matinada i primera hora del matí s’han estat fent proves a la noia, just abans de ser ingressada en coma a l’UCI. Les analítiques que se li han practicat seran cabdals per intentar aclarir l’origen de l’aturada cardíaca. Si tenia algun tipus de patologia prèvia, pertany a l’estrica confidencialitat de la noia.

L'oci nocturn és ara per ara l'únic sector d'activitat tancat del tot.

Relacionat

Un jove detingut en un conat de baralla a l’exterior d’un local d’oci nocturn

El que és clar, segons les fonts, i així s’hauria explicat a la policia, és que la noia, just abans que ingerís allò que li va causar el desplom immediat, sols havia begut un parell de copes d’alcohol. I estava plenament conscient i, aparentment, en plenes facultats. Però la situació es va girar, segons tots els consultats, en qüestió de segons. Els investigadors seguiran fent les indagacions oportunes mentre es processen totes les analítiques que s’han estat practicant. I mentre s’espera la complicada evolució de la noia.

Comentaris (20)

Trending