La policia investiga el robatori en un restaurant de Canillo d’on es van endur la caixa forta

Es calcula que els fets van succeir la mitjanit de dimarts a dimecres en un establiment semi aïllat a la zona de la Traba; els desconeguts van aixecar fins a desmanegar una porta lateral

Una imatge d'arxiu de l'edifici on hi ha el restaurant a la planta baixa.
Una imatge d'arxiu de l'edifici on hi ha el restaurant a la planta baixa. ARXIU

La policia investiga el furt amb força que hi va haver la matinada de dimarts a dimecres en un restaurant ‘de carretera’ a la zona de la Traba, a Canillo. Els desconeguts van aixecar fins a desmanegar una porta lateral i van accedir a l’establiment d’on es van endur el fons de caixa que hi havia a la caixa registradora i una caixa forta amagada per sota de la barra on els propietaris del local feia tot just un parell de setmanes que hi havien deixat diners en efectiu, algun rellotge i algunes joies perquè consideraven que allí estaven més segurs que en el seu domicili.

Davant la situació actual, els explotadors del restaurant, aquest dimecres no van acudir fins passada la 1 del migdia a l’establiment. Cert que normalment obren el període de temps que es permet per les mesures restrictives entre el migdia i primera hora de la tarda. Però ni hi ha massa feina, segons que han explicat els restauradors i, a més, aquell matí havien tingut un altre problema familiar que va impedir que poguessin acudir abans al restaurant. Quan hi van arribar es van trobar “el desastre”. La sort, expliquen, és que no hi havia ningú a l’interior del local quan hi va haver el furt.

De fet, per la nit, excepte en moments puntuals de la temporada hivernal i alguns cops a l’estiu, no obren mai. Ara encara menys, és clar. Alguns dels residents que hi ha als pisos superiors de l’edifici que acull el bar restaurant a la planta baixa van sentir soroll poc després de la mitjanit, però no hi van donar més importància. L’endemà, però, el gestor del restaurant va trobar les conseqüències d’aquell soroll que s’havia sentit i que sorprenentment no va fer bordar ni uns gossos que hi ha en un indret proper i que tot sovint criden.

Els responsables del local feia poques setmanes que havien dipositat a la caixa, que va ser arrencada d’una paret, diners efectius i alguns rellotges i joies perquè els feien més segurs allí que al seu domicili

“Fins i tot s'hi m’acosto jo, tot i conèixer-me, em borden”, ha explicat el responsable del restaurant, que encara no es sap avenir del furt sofert. “Havíem portat aquí algunes coses pensant que estarien més segures.” Uns diners que aquest estiu els van prestar uns familiars per si hi havia nous problemes per culpa del coronavirus, algun rellotge, i unes petites joies record del naixement dels fills. Tot plegat uns 3.000 euros, segons altres fonts, que formalment seran denunciats dilluns. “Estem fent diferents gestions amb les asseguradores”, ha recordat l’explotador del local.

Els desconeguts, segons sembla, haurien hagut d’usar una eina tipus pota de cabra per fer palanca i aconseguir que saltés el baldó amb que estava segellada la porta. L’efecte va ser tan notori, però, que van desquadrar la porta sencera. Una vegada a dins no se’n van endur cap producte ni res de res. Només el fons de caixa, el pot de les propines i la caixa forta amagada i que van haver d'arrencar de la paret. Mai abans no havien tingut cap ensurt, a cap nivell. I això que en alguna ocasió, sortint a corre-cuita del local perquè havia de recollir els fills a l’escola, per exemple, havien arribat a deixar-se oberta la porta.

No tenen sospites obertes de ningú. Poca gent passa aquests dies. Encara que admeten que la situació comença a ser complicada i és cert que la darrera setmana s’ha incrementat el pas de persones, sobretot quan ja fosqueja, que es mouen a peu cap amunt i cap avall. La policia treballa per mirar d’aclarir el fet i trobar l’autor o autors del furt. De moment, tot i alguns indicis, les indagacions fetes no haurien donat el resultat esperat i, per tant, tots els escenaris estan oberts.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending