La policia investiga la mort d’un gos per un tret enmig del nucli urbà de Fontaneda

Laika difon el succés a través de les xarxes socials per denunciar una situació que troba fora de tota mida i mirar d’accelerar les indagacions per trobar el responsable del fet

En Ray era un 'pinscher' de deu anys.
En Ray era un 'pinscher' de deu anys. ARXIU PARTICULAR

La policia investiga la mort d’un gos a causa de les lesions internes que hauria sofert després de rebre un tret d’una escopeta de balins enmig del nucli urbà de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria. Els fets van succeir dimarts al matí i l’ha difós l’entitat animalista Laika per denunciar la situació i mirar que s’accelerin les indagacions amb l’objectiu de trobar el responsable de “l’assassinat”, com el qualifica la propietària de l’animal en un missatge manuscrit.

El gos mort és un ‘pinscher’ de deu anys anomenat Ray. Com altres dies, la seva propietària l’hauria deixat anar perquè donés un tomb tot sol. Segons les fonts consultades, és habitual que en aquell indret es deixin anar solts els gossos atès que hi ha a tocar el bosc “i mai no hi ha hagut cap problema”. En veure que no tornava a casa el gos i la mestressa havia de marxar, aquesta va sortir a cercar-lo. A poca distància hi queda la plaça del nucli antic del quart lauredià i allí, al costat de diferents cotxes estacionats, es va trobar l’animal agonitzant. Tot i que presentava un petit forat en una de les potes posteriors, la primera sospita era la d’un enverinament.

Inicialment se sospitava d’un possible enverinament, però és clar que un balí va travessar una artèria principal deixant un orifici d’entrada en una de les potes posteriors

L’intent per traslladar l’animal a un veterinari va ser en va. En el trajecte, el gos ja havia mort. Posteriorment, el facultatiu va constatar que la causa de la mort hauria estat l’hemorràgia interna provocada pel balí, que li va travessar una artèria principal. Constatat aquest fet, la propietària va interposar la corresponent denúncia davant la policia i va posar el fet, també, en coneixement de Laika perquè li faci suport en l’intent que fets com aquest tornin a passar.

Les fonts consultades han recordat que fa un mes i mig, la propietària hauria estat advertida per una gestora immobiliària d’una queixa pel fet que l’animal bordava. I que hauria estat bordant tota una neguit seguida al carrer. La mestressa del gos hauria reconegut que l’animal, en algunes ocasions, si veia algú que no coneixia o que no li ‘entrava’ bé, el bordava. Però que no passava d’aquí. I que, en tot cas, mai hauria estat de nit perquè l’animal sempre estaria tancat dins el domicili.

Més enllà del comportament de l’animal, el que és clar és que no es pot anar disparant a tort i a dret contra ningú. Menys encara enmig d’una zona urbana. Per tant, hi ha una investigació en marxa que tant Laika com la propietat del ‘pinscher’ esperen que doni resultats ben aviat. La policia està fent les indagacions corresponents per poder arribar a l’autor o autors del tret i adoptar les mesures que siguin oportunes.

 

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending