Un policia fora de servei va alertar dels moviments sospitosos dels ‘lladres de perfums’

Als cinc homes detinguts dissabte se’ls va trobar 55 perfums, 45 paquets de tabac, jaquetes i bosses folrades amb paper d’alumini, així com estris que se solen fer servir per cometre furts de mercaderies, com tallaungles, alicates i imants per treure les alarmes als productes

La mercaderia comissada.
La mercaderia comissada. POLICIA D'ANDORRA

Un funcionari de policia fora de servei -en concret un dels pocs sergents majors que hi ha al cos- va ser qui va sospitar dels qui acabarien sent els ‘lladres de perfums’, que agents del cos van acabar detenint vers 2/4 de 4 de la tarda de dissabte a l’aparcament d’un cèntric hipermercat d’Andorra la Vella, que feien servir de punt de trobada i on tenien estacionats els vehicles on suposadament anaven dipositant la mercaderia que robaven. La policia ha comissat 55 flascons de perfum, 45 paquets de tabac, jaquetes i bosses folrades amb paper d’alumini, així com estris per desactivar les alarmes dels productes.

Els cinc homes que constituïen el grup van ser detinguts i estan acusats d’un delicte contra el patrimoni. El total de la mercaderia robada té un valor de 3.200 euros. Els cinc homes són de nacionalitat georgiana, resideixen a França i s’ha pogut confirmar que tenen diferents antecedents per fets similars. De fet, formen part d’una banda que ja es dedica a la matèria i que té una notable expertesa en robar mercaderia per després introduir-la per diferents canals al mercat negre. Previsiblement tots cinc seran expulsats avui mateix de territori andorrà una vegada passin a disposició judicial, encara que no és clar del tot.

Els controls s'haurien fet en l'aparcament d'un conegut hipermercat del centre del país.

Relacionat

Cinc detinguts per robar perfums, tabac i roba en diversos establiments del centre del país

El que sí que és evident que l’actuació del sergent major va ser decisiva perquè s’acabés enxampant els delinqüents. Davant les sospites que va tenir, va demanar a companys uniformats, a patrulles, que fessin un seguiment dels individus. Els homes portaven un model de bosses de tipus bandolera que els delinqüents acostumen a folrar per la part interior amb paper d’alumini. Es dividien en dos grups, entraven i sortien de comerços, i es trobaven de tant en tant al carrer per anar-se canviant de roba i complements totalment o parcial per tal que fos més difícil identificar-los.

FURTS PERFUMS PREMSA 4 HD 10102022
Les eines, les jaquetes i les bosses que duien els lladres.

En el moment en què els agents van tenir tot el grup localitzat al costat dels seus vehicles, a l’aparcament esmentat tal i com ha avançat l’Altaveu, i un parell d’hores llargues després d’haver iniciat els seguiments, es va procedir a controlar els cinc individus. Se’ls va trobar 55 perfums, 45 paquets de tabac, jaquetes i bosses folrades amb paper d’alumini, així com estris que se solen fer servir per cometre furts de mercaderies, com tallaungles, alicates i imants per treure les alarmes als productes. El material sostret té un valor superior als 3.200 euros.

Els delinqüents, amb nombrosos antecedents, van arribar a Andorra pel Pas de la Casa. Aquests grups acostumen a entrar i sortir del país el mateix dia i el seu modus operandi, així com les eines que utilitzen, està molt estudiat, segons que ha comunicat la policia. Tot el material comissat quedarà en mans de les autoritats judicials que haurà de decidir què es fa amb la mercaderia, les eines i fins i tot si escau, amb els vehicles que els lladres van usar per desplaçar-se al país i emprar-los com de petit magatzem improvisat.

Comentaris (4)

Trending